Tatil Mutlu turistler Türkiye'yi tanıtacak

Mutlu turistler Türkiye'yi tanıtacak

26.09.2018 - 10:22 | Son Güncellenme:

Türkiye Turist Rehberleri Birliği (TUREB) ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) yürüteceği ortak çalışmayla Türkiye'nin tanıtımında, tatilinden memnun kalan "mutlu turistler" de rol alacak.

Mutlu turistler Türkiyeyi tanıtacak

TÜRSAB'la ay başında bir protokol imzalandığını aktaran TUREB Başkanı Ahmet Zeki Apalı, bu protokol kapsamında rehberlerin "kültür turları" olarak adlandırılan uzun süreli turlara katılan yabancı turistlerin Türkiye hakkındaki olumlu görüşlerini videoya kaydedeceğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Sözlerine devam eden Apalı, "Yurt dışında Türkiye'ye yönelik önyargıların kırılması, Türkiye'nin tüm güzellikleriyle tanıtılmasına katkı sunulması açısından turistlerle birebir temasta bulunan rehberleri çok önemsiyoruz. Bu kapsamda TÜRSAB'la yeni bir planlama yaptık. Rehberlerimiz, Türkiye'den memnun bir şekilde ayrılan turistlerden izin alarak kısa videolarını çekecek. Bu videolarda mutlu turistlerin Türkiye'ye yönelik olumlu görüşlerine yer verilecek. Biz de bu videoları tüm dijital platformlar ve sosyal medya üzerinden yayacağız." dedi.

"Türkiye'yi doğru tanımış Avrupa halkı, politikacıları gibi düşünmedi"

Türkiye'yi ziyaret eden yabancı turistlerle rehberler arasında kurulan sıcak bağlara işaret eden Apalı, "Turistler bazen öyle memnun kalırlar, öyle mutlu olurlar ki Türkiye'den ayrılırken havaalanında rehberin boynuna sarılırlar. Onlarla her zaman iletişimlerini sürdürürler. İşte bizim de göstermek, herkese tanıtmak istediğimiz bu güzel tablo." diye konuştu.