Mutluluğun Sırrı Değişimde Saklı

Hayalimdeki gibi biri ile bir türlü tanışamıyorum. Tanışsam bile o benden etkilenmiyor, mutlu bir ilişki yakalayamıyorum diyorsanız..

Sürekli aynı rutini devam ettirip farklı bir sonuç almayı beklemek aptallara özgü bir yaklaşımdır. Hayatınızda birşeyleri değiştirmenin zamanı geldi de geçiyor!

1. KENDİNİZİ DEĞİŞTİRİN.

Başkalarını değiştirmek sizin elinizde olmadığına göre yapmanız gereken kendinizi ve olaylara bakış açınızı değiştirmek. Kendinizi bu hayatta kurban olarak görmek yerine hayatın kontrolünü elinize alın. Oturduğunuz evi, işinizi, arkadaşlarınızı değiştirebilirsiniz. Radikal değişiklikler yapmak için başınıza bir felaket gelmesini beklemeyin. Deprem olmadan önce oturduğunuz semti, patronunuz sizi kovmadan ya da emekliye ayrılmadan önce işinizi değiştirebilirsiniz. Var olan arkadaşlarınızın sizi çok iyi tanıdığını ve hareketlerinize karşı önyargılı yaklaştıklarını, onların yanında kendinizi yenileyemediğinizi düşünüyorsanız arkadaşlarınızı da değiştirebilirsiniz. Yeter ki siz bu değişiklik için istekli olun.

Haberin Devamı

2. ARADIĞINIZ KİŞİYİ DEĞİŞTİRİN.

Saplantılı bir şekilde aynı kişiyi elde etmek için çabalamak yerine hedefinizi değiştirin. Sizi daha az uğraştıracak, daha az yoracak, daha iyi hissettirecek biri ile beraber olmayı hedefleyin.

Kendinizi nerede görmek istiyorsunuz? Hayalinizde nasıl bir tablo var? Şu an sahip olduklarınız ve günlük rutininiz sizi hedeflerinize ulaştırmaya elverişli mi? Durup düşündüğünüzde A noktasından B noktasına giden bir çizgi çizemiyorsanız değişimden korkmayın. Evet, belki oturduğunuz mahalleyi değiştirdiğinizde işe gitmek için biraz trafik çekeceksiniz ama sosyal çevre olarak sizi tatmin edecek. Ya da yeni işiniz size daha az para kazandıracak ama daha mutlu edecek. Partneriniz yabancı dil bilmeyecek belki ama sizi arkadaşlarınızın yanında onore etmesini bilecek. Yol haritanızı çizin ve cesur adımlar atmaktan korkmayın; dışarıdan izleyen biri için anlamsız, hatalı görünün seçimlerinizi açıklamak durumunda değilsiniz. Huzurunuz, mutluluğunuz en güzel cevap olacaktır.

Haberin Devamı