Mutluluk İçin Dinginlik Duası

Tanrım, bana değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etme dinginliği, değiştirebileceklerimi değiştirme cesareti ve bu ikisini birbirinden ayırt etme bilgeliği ver.”

Her gün hatırlanması gereken bir dua, bir olumlama, bir çeşit kendi içsel durumunu kontrol etme mekanizması. Gün içinde bedeninizde akan olumsuz duygular ve zihninizde dolaşan olumsuz düşünceler olduğunu fark ettiğinizde bu duayı hatırlayın. Çünkü kendimizi kötü hissetmenin nedeni, olmuş bitmiş durumlar veya bizim tarafımızdan yönlendirilmesi mümkün olmayan durumlar ise zihin gücümüzü ters bir yönde kullanmakla meşgulüzdür. Mutsuz insanların en temel özelliği de budur: Geçmişi ve kontrolü elinde olmayan durumları sürekli zihninde tutmak. Sık sık düşündüğünüz olumsuz durum için şu soruyu sorun: “Benim elimde olan değiştirebileceğim bir şey var mı? Bu durumda ben neyi kontrol edebilirim?” Eğer cevabınız “yok, hiçbir şey” ise düşüncelerinizi kontrol edebilme gücünü kullanarak kendinizi ileriye götürecek, mutlu edecek bir düşünceyi veya aktiviteyi seçin. Bu sizin elinizde :) Eğer değiştirebileceğiniz bir şeyler varsa harekete geçin, hareket için hazır değilseniz “ben bunu değiştirsem her şey nasıl farklı olurdu” diye kendinize sorup, sonucu hayal ederek kendinize iç motivasyon sağlayabilirsiniz. Böylelikle zihin gücünüzü, enerjinizi işinize yarayacak bir alanda kullanmış olursunuz.

Haberin Devamı

Evet, bugün sizin değiştirebileceğiniz ne var? Ya da kendinizi iyi hissetmek için yapabileceğiniz hangi düşünce, hangi aktivite var? Cevabı biliyorsunuz… :)

Gülümseyin ve yapın, sadece yapın...

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu

www.arzubiyiklioglu.com