Eskişehir MUTTALİP’TE BÜYÜK ALT YAPI YATIRIMIN TEMELİ ATILDI

MUTTALİP’TE BÜYÜK ALT YAPI YATIRIMIN TEMELİ ATILDI

06.10.2015 - 16:22 | Son Güncellenme:

.

MUTTALİP’TE BÜYÜK ALT YAPI YATIRIMIN TEMELİ ATILDI

Büyükşehir Belediyesi Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (ESKİ) Muttalip’te başlatacağı büyük alt yapı yatırımının temeli törenle atıldı.
Muttalip meydanında yapılan törene; Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediyesi Başkanı Av. Kazım Kurt, Tepebaşı Belediyesi Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Gaye Usluer, Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel, davetliler ve Muttalip halkı katıldı. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Yaptığı konuşmada, Muttalip’in önemli bir gün yaşadığına değinen Tepabaşı Belediyesi Başkanı Dt. Ahmet Ataç, "Tepebaşı bölgesinde iki sorunlu yerimiz kaldı. Muttalip inşallah bugün başlıyor. Arkasından Çukurhisar bölgemiz var. 2014 seçimlerinde hem burada hem de Çukurhisar’da altyapıların yapımına dair sözü zaten Büyükşehir Belediye Başkanımız vermişti. Bu sözünü yerine getirdiği için sizler adına kendisine ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum" dedi.
"BU PROJELER DALDIR ÇIKART PROJELER DEĞİL"
Muttalip’in en önemli eksiği olan kanalizasyon şebekesinin temelini atmak için bir araya geldiklerini anlatan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise, "Asıl açılış buradan biraz daha uzakta Terfi Merkezinin olduğu yerde. Oradaki etkinliğini de televizyon ekranından sizlere seyrettireceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak Muttalip’in altyapı eksikliğini giderecek olan yatırıma Terfi İstasyonu ile başladık. Tabi gerek Muttalip’deki kanalizasyon hatları için yapılan hesaplamalar, gerekse terfi İstasyonu için yapılan hesaplamalar belli bir projeye dayanıyor. Bu projeler hemen daldır çıkart projeler değil. Uzun zaman, hesap, araştırma, etüt, hesap ve kitabı gerektiriyor. Muttalip, Eskişehir’deki coğrafi konumu nedeniyle ovanın en alçak yani çukur bölgesini teşkil ediyor. Dolayısıyla arıtma tesisleri daha yukarıda. Bunun için yapılacak şey, terfi istasyonu yapacaksınız, bütün atmak istediklerimiz oraya akacak, oradan da pompalanacak. Nereye pompalanacak? Alpu yolundaki arıtma tesisine. Orada arıtıldıktan sonra Porsuk’a verilecek" şeklinde konuştu.
"YILIN EN BÜYÜK YATIRIMI MUTTALİP’E TAHSİS EDİLDİ"
Proje çalışmalarının zaman aldığına dikkat çeken Başkan Büyükerşen, "Bir iş yapacaksanız sağlam proje yapmak zorundasınız. Sağlam proje yaparsanız eskilerin deyimi ile evladiyelik olur. Onun için 2012 yılında Terfi İstasyonu inşaatına başladık. Ondan sonra iç taraflardaki projelerin detaylarına geçildi. Terfi İstasyonu tamamlanmadan bugün temelini atacağımız altyapı işine de başlanması mümkün değildi. Bu nedenle Muttalip’deki altyapı işinin aşamalı olarak projelendirilmesi ve projeye uygun imalatların gerçekleştirilmesinin zaman alması kaçınılmazdı. Belki sevgili Muttalipliler neden gecikiyor diye düşünmüşlerdir ama arabacı işi olmuyor bu işler. Bu işler bitecek ama sabırlı olmak zorundasınız. Bizler elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. En küçük bir kuruşu bile değerlendirme gayreti içerisindeyiz. Muttalip’in içerisinde döşeyeceğimiz boruların uzunluğu 26 kilometreden daha fazla. Büyükşehir Belediyemiz bu iş için eski parayla yaklaşık 12 trilyon, yeni parayla 12 milyon harcayacak. 12 milyon ile de kalacağını düşünmüyorum, çünkü döviz kurlarında bazı artışlar olabilir. İmalatta da ek parçalar biraz daha pahalıya mal olabilir. Şunun bir kere daha altını çizerek söyleyeyim ki, bu yılın en büyük yatırımı Muttalip’e tahsis edilmiş bulunuyor" ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından dev ekrana yansıtılan görüntülerle temel çalışmaları başlatıldı. Başkan Büyükerşen ve beraberindekiler ise bir kahvehanede Muttalip ekmeği yiyerek çay içtiler. Halka belediye tarafından çeşitli ikramlarda da bulunuldu.