Gündem Müzeler bayramda açık

Müzeler bayramda açık

15.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bayram ziyaretlerinden birinde de bir müze seçip eserleri keşfederek bir gün geçirmek isteyenler için başta İstanbul olmak üzere Türkiye’de ziyaret edilebilecek müzeleri sıraladık.

Müzeler bayramda açık

Bayramda İstanbul’da olanlar için müzeler farklı bir gezi seçeneği sunuyor. Güncel çalışmalar, arkeolojik eserler ve kalıcı koleksiyonlardan seçkiler ziyaretçileri bekliyor. İstanbul Modern, dünyaca ünlü heykel sanatçısı Anthony Cragg sergisi ve bugüne kadar sanatseverlerin karşılaşmadığı pek çok yapıtın yer aldığı ‘Şimdinin Peşinde ve Bakış Açıları’ adlı koleksiyon sergileriyle izleyicisini bayramda ağırlayacak. Pera Müzesi ise bayram süresince tüm sanatseverleri, ‘İstanbul’da Deniz Sefası:

Haberin Devamı

Deniz Hamamından Plaja Nostalji’ ve ‘Sarsılan İmge’ sergilerini görmeye davet ediyor. Sanat dolu bir bayram geçirmek isteyen tüm ziyaretçiler için bayramın ikinci ve üçüncü günü Pera Müzesi’nin kapıları açık olacak. ‘Görünenin Ötesinde Osman Hamdi Bey’ sergisine ev sahipliği yapan SSM de bayramın ilk günü hariç ziyaret edilebilir.

Tarihi bir gezi

Bayramın ilk günü öğlen saatlerine kadar kapalı olan Ayasofya Müzesi tarihi bir gezi yapmak isteyenler için, tüm bayram boyunca kapılarını açık tutarken Topkapı Sarayı Müzesi ve Deniz Müzesi bayramın ilk günü hariç bayram boyu ziyaretçileri ağırlayacak.

Edirne Kent Müzesi, bayram boyunca ziyaret edilebilecek. Ankara Etnoğrafya Müzesi ve Gaziantep Zeugma Müzesi de bayramın ilk günü saat 13.00’ten sonra kapılarını açacak.

Haberin Devamı

Müzeler bayramda açık