Cadde ‘Müziğe ara vermeyi düşünmüyorum’

‘Müziğe ara vermeyi düşünmüyorum’

23.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Son zamanların dikkat çeken isimlerinden Dua Lipa, müzik dünyasında herkesin ayrı bir yolu olduğunu savunarak “Ben asla ara vermemeyi düşünenlerdenim” dedi.

‘Müziğe ara vermeyi düşünmüyorum’

Geçtiğimiz yaz aylarında çıkardığı ‘New Rules’ isimli parçasıyla adından söz ettiren Arnavut asıllı İngiliz şarkıcı Dua
Lipa, GQ dergisine konuk oldu. Kendi parçasını ilk kez radyoda dinlediğinde gözyaşlarına hâkim olamadığını belirten 23 yaşındaki yıldız, kariyeri ve pop müzikle ilgili konuştu.

Haberin Devamı

- Radyoda şarkınızı duyduğunuz ilk anı hatırlıyor musunuz?

Evet, hatırlıyorum. ‘Be the One’ parçasını çalmışlardı. Onu dinleyeceğimi biliyordum. Stüdyodaydım.

Ne zaman ki eve girip radyomu açtım, şarkı çalmaya başladı. Yere düştüm ve ağlamaya başladım. Böyle bir şeyin olduğuna inanamamıştım. Çok heyecan vericiydi.

- Peki ya şimdi? Farklı mı hissediyorsunuz?

Hâlâ çok heyecanlanıyorum. Ama artık çevremdekilere bununla ilgili şakalar yapıyorum.

- ‘New Rules’ şarkısı tam anlamıyla size aitmiş gibi hissettiriyor. Söz yazma konusunda bakış açınız değişti mi?

‘New Rules’ gerçekten çılgın bir şekilde patladı. Böyle bir şeyi, herkes gibi ben de beklemiyordum. Söz yazma konusundaki bakış açım kesinlikle değişti. Kendi şarkılarımı yazabildiğim için gurur duyuyorum.

Haberin Devamı

‘New Rules’un yazarları Emily Warren, Caroline Ailin ve Ian Kirkpatrick’le de çok sıkıyız. Parçayı sahnede söylerken de onu tam anlamıyla kendime ait hissediyorum.

‘Müziğe ara vermeyi düşünmüyorum’
- Sizin için başarı nasıl bir şeydir?

Çok kişiseldir. Gerçekten gurur duyduğum işleri yapmak demektir. Minik zaferler elde ettiğimi düşünüyorum. Antwerp konserinde sahnedeyken bir anda tüm yaptıklarım aklıma geldi ve ağlamaya başladım. Nefesim kesildi ve kendime, o anı hayatım boyunca asla unutmayacağımı söyledim. Çünkü benim için çok şey ifade ediyordu.

- Günümüzde müzik çok çabuk tüketiliyor. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?

İlk albümümün çalışmalarını bitirdikten sonra, Los Angeles’tan Londra’ya dönerken, hayatımda önemli bir bölümü kapattığımı ve yepyeni tecrübelerle karşı karşıya olduğumu hissettim. Bir albüm çıkarabildiğim için şanslı olduğumu düşünüyorum. Bu bana ikincisini ve üçüncüsünü de yapma fırsatı veriyor. Herkesin farklı bir yolu olduğunu düşünüyorum. Müzikte de birçok olasılık var. Bense asla ara vermemeyi düşünenlerdenim.

- Pop müzik sizin için ne anlama geliyor?

Son zamanlarda gerçekten değişti. Artık sanatçıların, yaptıkları müziğin yüzü olduklarını düşünüyorum. Daha üretken ve değişkeniz. Öyle ki sonraki bir numaranın kim ya da ne olacağını kimse kestiremiyor.

Haberin Devamı

- Kendinizi bu pop manzarası içinde nasıl bir yerde konumlandırıyorsunuz?

Her zaman kendimi yeniden keşfetmek istedim. Benim için pop müzik P!nk, Christina Aguilera, Destiny’s Child ve Nelly Furtado olmuştur. Fakat modern günümüzde biraz daha maceraperest davranabiliyoruz. İstediğimiz her konuda konuşabiliyoruz.

Ben insanlara güç veren müzikler yapmak istiyorum. Ama bu nedenle kendimi sınırlandırmak da istemiyorum. Belki bir noktadan sonra can acıtan sözler de yazabilirim. Bu tamamen dinleyiciye bağlı bir durum.