Gündem Müzik festivalinde ‘Kültürel Manzaralar’

Müzik festivalinde ‘Kültürel Manzaralar’

04.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl 31 Mayıs - 29 Haziran tarihleri arasında 43’üncü defa düzenlenecek İstanbul Müzik Festivali’nin tanıtım toplantısı, dün sabah Martı İstanbul Otel’de gerçekleşti.

Müzik festivalinde ‘Kültürel Manzaralar’

Basın toplantısına konuşmacı olarak, İstanbul Müzik Festivali Direktörü Yeşim Gürer Oymak ve 2006 yılından beri festival sponsoru olan Borusan Holding adına Borusan Kocabıyık Vakfı Genel Sekreteri Canan Ercan Çelik katıldı.
Festivalin bu yılki teması ‘Kültürel Manzaralar’, 19’uncu yüzyıl Avrupa’sında milliyetçiliğin güçlenmesiyle klasik müzikte vurgu kazanan folklorik öğelere atıfta bulunuyor. Programda ‘İspanyol Manzaraları’, ‘Rus Mevsimleri ve Amerikan Mevsimleri’ gibi coğrafi başlıklara sahip konserlerin yanı sıra, Macar piyano virtüözü ve Macar halk müziği üzerine çalışmalarıyla etnomüzikolojinin kurucucularından sayılan Bela Bartok’un eserlerine özel olarak yer veriliyor.
Bu yıl festival tarafından ısmarlanan 2 eser de, aynı döneme ait 2 tarihi olayı anma niteliği taşıyor. Besteci Hasan Niyazi Tura’ya, Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yılı sebebiyle sipariş edilen senfonik şiirin dünya prömiyeri gerçekleştirilecek. Ermeni besteci Tigran Mansurian’a sipariş edilen eser ise ilk kez, Surp Vortvots Vorodman Kilisesi’nde icra edilecek.