Kütahya Nafi Güral: Güçlü Türkiye, Güçlü Siyasi İradeyle Gerçekleşir

Nafi Güral: Güçlü Türkiye, Güçlü Siyasi İradeyle Gerçekleşir

26.10.2016 - 12:36 | Son Güncellenme:

.

Nafi Güral: Güçlü Türkiye, Güçlü Siyasi İradeyle Gerçekleşir

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) 14 meslek komitesinin üyeleri, Ekim ayı toplantısını gerçekleştirdi.
KKUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, Yönetim Kurulu Üyeleri, 14 meslek komitesinin başkan ve üyeleri katıldı. Kahvaltının ardından, her bir meslek komitesi, KUTSO hizmet binasında kendilerine özel olarak tahsis edilmiş olan çalışma odalarında, aylık olağan toplantılarını yaptı.
Ülkemize dair değerlendirmelerde bulunan KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, "Kütahya iş dünyasının değerli temsilcileri. Uzun zamandan beri başkanlık sistemi konuşuluyor. Önümüzdeki aylarda konuşmalar daha yoğunluk kazanacak ve Meclis’ten çıkması beklenen ana yasa değişikliği için bir kaç ay sonra sandık başına giderek kararımızı vereceğiz.
Her düşünceyi temsil eden siyasilerimiz ve yelpazenin her köşesindeki medya, bu konuyu enine boyuna tartışıyor. Vatandaşlar olarak da bizler, bu söylemlerden sonuç çıkarmaya çalışıyoruz. Güncel dinlediklerimi bir tarafa bırakıp, iş hayatına atıldığım 1961 yılından bu yana yaşadıklarımı değerlendirerek çıkardığım sonucu sizlerle paylaşmak istiyorum.
1961 yılından bu yana 41 hükümet kuruldu. Bunlardan 25 tanesinin 4 ile 12 ay arasında ömrü oldu.
Uzlaşma sağlanamadığı için ömürleri kısa olan hükümetler, buhranların kaynağı oldu, 55 yılda 41 hükümet kurulduğu dikkate alınırsa, hükümetlerin ortalama ömrünün 16 ay olduğunu görürüz. Ayrıca, transferlere dayalı hükümetler kurulduğunda, zararını ülkemizin çektiği unutulmadı.Güçlü Türkiye, güçlü siyasi irade ile gerçekleşir" diye konuştu. (EFE)