Bursa Nak Başkanı Işık:

Nak Başkanı Işık:

03.04.2018 - 13:03 | Son Güncellenme:

"NAK, insanımızın can ve mal güvenliğini koruyup kollamakla görevli olan devlet birimlerinin destekleyicisi olmayı kendine düstur edinmiştir"

Nak Başkanı Işık:

BURSA (AA) - Nilüfer Arama Kurtarma Derneği (NAK) Başkanı Fatih Işık, NAK'ın can ve mal güvenliğini koruyup kollamakla görevli devlet birimlerinin destekleyicisi olmayı kendisine düstur edindiğini söyledi.

Haberin Devamı

Işık, Anadolu Ajansı (AA) Bursa Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.

Ziyaretinde derneğin faaliyetleri hakkında bilgi veren Işık, tanınırlığı her geçen gün artan NAK'ın, başarılı bir yılı geride bıraktığını ifade etti.

Herhangi gelir getirici bir faaliyeti bulunmayan kuruluşlarının, gönüllülerin büyük fedakarlıklarıyla başarılı çalışmalar yürüttüğünü belirten Işık, şunları kaydetti:

"Her geçen gün artan nüfus, büyük kentlere göç ve küresel ısınmanın neden olduğu doğal veya insan kaynaklı afetler, profesyonel çalışma ile kurtarılmaya ihtiyaç duyan insan sayısını arttırmakta. Bu süreçte devletimizin ilgili birimlerine, tüm gelişmiş ülkelerde örneği olduğu üzere, gönüllü ancak profesyonel yapıya sahip sivil toplum kuruluşlarınca destek sağlanması da önem arz etmektedir. NAK, insanımızın can ve mal güvenliğini koruyup kollamakla görevli olan devlet birimlerinin destekleyicisi olmayı kendine düstur edinmiştir."

Haberin Devamı

Işık, can kurtarırken bazı ekipmanlara ihtiyaç duyduklarını anlatarak, "Operasyonel faaliyetlerde kullanmak için gerekli malzemeler konusunda sponsor desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Ayrıca yardım faaliyetlerinde kullandığımız araçlardan devletimizin vergi almamasını talep ediyoruz." dedi.

NAK Başkanı Işık, ziyaretinde, desteklerinden dolayı Anadolu Ajansı Bursa Bölge Müdürlüğüne plaket verdi.