Antalya Narconon Programı İle Hayata Tutundu

Narconon Programı İle Hayata Tutundu

10.06.2017 - 09:33 | Son Güncellenme:

.

Narconon Programı İle Hayata Tutundu

Babasının kanser olmasından sonra uyuşturucuya başlayan genç adam, Kurtuluş Vakfı’nın Balıkesir’in Edremit ilçesi Kazdağları’nın eteklerindeki Narconon Programı ile tekrar hayata bağlandı. 37 yaşındaki Serkan T., uyuşturucuyu bıraktığını ve ilk fırsatta Hac görevini yerine getirmek istediğini dile getirdi.
Ankara’da doğan evli ve 2 çocuk sahibi 37 yaşındaki Serkan T., babasının kanser olmasından sonra ailedeki bütün yükün üstüne binmesinin ardından yanlış kararlar ve edindiği yanlış arkadaşlardan dolayı uyuşturucuya başladı. Eşinin araştırmasıyla Kurtuluş Vakfı ve Narconon Programı’na başvuran Serkan T., burada aldığı tedavinin ardından uyuşturucudan kurtularak normal yaşantısına döndü. Serkan T., uyuşturucuyu tamamen bıraktığını ve ilk fırsatta Hac görevini yerine getirmek istediğini söyledi.

"Gün geçtikçe dibe vuruyordum"
Babasının kanser olduğunu öğrenene kadar başa çıkamayacağı bir acı yaşamadığını belirten Serkan T., "Babam karşımda günden güne eriyordu ve ben bir şey yapamıyordum. Ailenin, işlerimin bütün yükü üzerime bindi ve hayatım bir anda değişti. Aldığım yanlış kararlar ve yanlış arkadaşlar ile bir anda alkol bağımlısı olmuştum. Sabah uyanır uyanmaz alkol almaya başlıyordum. Cebimde bol para, etrafımda ise düzgün yaşantısı olmayan insanlar vardı. Gün geçtikçe dibe vuruyordum. Bu arada ailemle aram iyice bozulmuştu. Ailemin ısrarı ile bazı tedaviler gördüm fakat bu tedaviler bütün düzenimi ve psikolojimi bozdu. Eşim benden habersiz ilaçlara, yediğim ve içtiğim yemeklere karıştırıyordu. İlaçlar alkolle alındığında yan etkileri vardı ve vücudum kızarıyordu. Ben de alkolün bana artık dokunduğunu düşünerek içmemeye başladım" dedi.

"Bütün yaptıklarımdan pişmanlık duyuyor ama yapmaya devam ediyordum"
Arkadaşlarının kullandığı esrarla tanıştığını ve esrarın kendisine ilk başlarda sahte mutluluklar verdiğini söyleyen Serkan T., kendisini bitkin ve halsiz hissetmeye başladığını dile getirdi. Serkan T., "Daha sonra arkadaşlarım ile ortamlarda extacy denen hapı kullanmaya başladım. Ortamım değişmişti. Uyuşturucu kullanan bir sürü arkadaşım olmuştu. Uyuşturucu kullandığımda başlarda çok mutlu ve enerjik oluyordum. Daha sonraları yorgunluk ve mutsuzluk vardı. Bonzai içmeye başladım. İlk içtiğimde öleceğim zannettim. Kullandıkça bünyem alıştı. Halüsinasyonlar görmeye başladım. Bir keresinde beni polisler kovalıyor zannettim. Yakındaki okulun duvarından atladım ve kafa üstü yere çakıldım. O günden sonra bonzai içmedim ama kokain ve taş içmeye başladım. Bu arada babam ölmüştü. Ailemle ilişkim kopmuştu" şeklinde konuştu.

"Hayata daha temiz bakabiliyordum"
Akrabalarından birinin tavsiyesi ile hastaneye yattığını ifade eden Serkan T., "İlaçlar beni çok rahatsız ediyordu. Oradan 4 gün sonra çıktım. Akli dengemin bozuk olduğunu düşünen ailem beni sinir hastalıkları hastanesine yatırdı. Orada bir aya yakın kaldım ama psikolojim daha da bozuldu. Saldırgan davranışlarım arttı. Ailem sen ancak hapishanede kurtulursun diyerek beni sürekli şikayet etmeye başladı. Tam 25 adet dosyam oldu ve cezaevine girip çıkmaya başladım. Hayatın en zor ve en dipsiz kısmına düşmüştüm. Hayatta yapayalnız ve çaresizdim ki eşimin araştırmaları ile Kurtuluş Vakfı ve Narconon Programı ile tanıştım. Hemen iletişime geçtim, karşılıklı görüşmelerden sonra kabul edildim. Oraya gittiğimde kafamda birçok soru vardı. Ancak buradaki eğitmenlerin de benim gibi geçmişlerinde bağımlı olduğunu ve beni herkesten çok anladıklarını fark ettim. Maddeye bağlı yoksunluk dönemlerini eğitmenlerimin ve aldığım eğitimin ayrıca düzgün beslenerek hiç ağrı ve sıkıntı yaşamadan kolaylıkla atlattım. Sauna programı ile her şekilde temizlendiğimi hissediyordum. Çok rahatlamıştım, doğadaki renkleri görebiliyor, yediğim yemeğin tadını artık alabiliyordum. Düşüncelerim farklılaşmıştı. Hayata daha temiz bakabiliyordum" ifadelerini kaydetti.

"İlk fırsatta Hac görevimi yerine getirmek istiyorum"
Narconon Programı sonunda objektif derslerine başladığını belirten Serkan T., "İnsanların etik kuralları olduğunu, bunlara göre karar verip yaşandığında her şeyin yoluna gireceğini, doğruluğun, dürüstlüğün ve ahlaklı yaşamanın ne kadar güzel olduğunu anladım. Aile ve iş hayatında nasıl başarılı olacağımı öğrendim. Artık her konuda kendimi güçlü ve inançlı hissediyorum. İlk fırsatta Hac görevimi de yerine getirmek istiyorum. Programı bitirip evime döndüğümde, insanların ve ailemin bana olan tavırlarından artık başardığımı anladım. Hayata bakış açım, düşüncelerim daha sağlam ve sağlıklı" dedi.