Populer Bilim NASA 2.6 milyar dolarlık projenin detaylarını duyurdu

NASA 2.6 milyar dolarlık projenin detaylarını duyurdu

30.11.2018 - 10:46 | Son Güncellenme:

NASA, Ay'a geri dönmek için geliştirdiği 2.6 milyar dolarlık yeni anlaşmasının detaylarını açıkladı. Buna göre dokuz farklı şirket Ay'a gözlem aracı göndermeye çalışacak.

NASA 2.6 milyar dolarlık projenin detaylarını duyurdu

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

NASA, dokuz farklı ABD'li uzay şirketiyle tam 2.6 milyar dolarlık anlaşma yapıldığını açıkladı. Aralarında Lockheed Martin'in de bulunduğu şirketler önümüzdeki 10 yıl içerisinde gözlem araçlarını Ay'a indirmeye çalışacak.

Bu şirketler, NASA'ya yük taşıma entegrasyonu ve operasyonları, Dünya'dan uzaya roket fırlatma ve Ay'ın yüzeyine iniş dahil olmak üzere farklı tekliflerde bulunabilecek. NASA, bu ticari iniş hizmetlerini kullanacak birçok müşteriden biri olmayı umuyor.

NASA Yöneticisi Jim Bridenstine, “Bugünün duyurusu Amerika'nın Ay'ın yüzeyine dönmesinde somut ilerleme kaydediyor. Amerika'daki havacılık ve uzay şirketlerinin, bilim ve insan keşfindeki büyük hedeflerimizle inovasyonu, Ay'da inanılmaz şeyler elde etmemize ve Mars'ı beslememize yardımcı olacak." dedi.

Haberin Devamı

Seçilen şirketler:

  • Astrobotic Technology, Inc.: Pittsburgh
  • Deep Space Systems: Littleton, Colorado
  • Draper: Cambridge, Massachusetts
  • Firefly Aerospace, Inc.: Cedar Park, Texas
  • Intuitive Machines, LLC: Houston
  • Lockheed Martin Space: Littleton, Colorado
  • Masten Space Systems, Inc.: Mojave, California
  • Moon Express: Cape Canaveral, Florida

Jim Bridenstine anlaşma yapılan şirketlerden bazılarının önümüzdeki yıl itibarıyla görevlere başlayabileceğini söyledi. planlıyordu.

NASA'nın Bilim Misyonu Direktörlüğü (SMD), bu seçimlere yol açan tekliflere yönelik talebi, Ay'a ekipmanları, deneyleri ve diğer küçük yükleri düzenli olarak göndererek ele alınabilecek çeşitli bilim ve teknoloji hedeflerine ulaşmanın ilk adımı olarak başlattı. SMD, NASA'nın Moon to Mars Keşif Kampanyası içinde robot ve insan keşiflerine yönelik entegre bir yaklaşımı mümkün kılmak için bir strateji geliştirirken ajansın misyon müdürlükleri, bilimsel topluluk ve diğer dış paydaşlar arasında NASA arayüzü olarak hizmet veriyor.

Ekim ayında NASA, Ay'da çalışacak potansiyel ay ekipmanlaı ve teknolojileri için bir bildiri yayınladı. Bu erken misyonlar, insanların ay yüzeyine dönmeleri için gerekli olan gelecekteki arazi ve diğer keşif sistemlerinin gelişimini bilgilendirecek ve Mars'ı keşfetmek için ajansın astronotlar göndermesine yardımcı olacak önemli teknoloji gösterilerine olanak sağlayacak.