Teknoloji NASA uzay tarihinin önemli anlarını YouTube'ta paylaşıyor

NASA uzay tarihinin önemli anlarını YouTube'ta paylaşıyor

20.07.2017 - 14:56 | Son Güncellenme:

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) bünyesindeki Armstrong Uçuş Araştırma Merkezi, arşivindeki görüntülerini YouTube'a yükleme kararı aldı. Bu sayede NASA'nın araştırmalarına daha rahat erişim sağlanabilecek.

NASA uzay tarihinin önemli anlarını YouTubeta paylaşıyor

Armstrong Uçuş Araştırma Merkezi, yüzlerce saat uzunluğundaki test uçuşu, kalkış ve iniş görüntüsünü YouTube’a ve kendi internet sitesine yüklüyor. 300 kadar videonun aktarılmasının ardından 200 civarında videonun ilerleyen günlerde video paylaşım platformunda yer alması bekleniyor. YouTube'a yüklenen videolar arasında, X1 VE X43A deneme uçuşları ve Ay araştırmaları aracının test edilişi gibi NASA tarihinden kesitler sunuluyor.

Haberin Devamı

NASA’nın video arşivi, 1947’de D-558 Skystreak hava aracının montajından Lockheed Martin SR-71 jetin 1991’deki kalkışına kadar uzanıyor.

SpaceX’in kurucusu Elon Musk, geçen yıl yaptığı açıklamada, NASA’nın web sitesi üzerinden arşivine ulaşmanın zorluklarından bahsetmişti. Söz konusu görüntülere çeşitli yollarla ulaşmak isteyenler ise hayal kırıklığına uğruyordu. Görüntülerin YouTube’da paylaşılması ile birlikte uzay sevdalıları meraklarını kolaylıkla gidermiş olacak.

Arşive Armstrong Flight Research Center’ın web sitesi ve YouTube kanalı üzerinden erişilebilecek.

Yazarlar