Teknoloji NASA yetkilisi: "Dünya'ya gezegen çarpmayacak, öyle bir şey yok"

NASA yetkilisi: "Dünya'ya gezegen çarpmayacak, öyle bir şey yok"

20.11.2017 - 15:23 | Son Güncellenme:

NASA'nın üst düzey yetkililerinden olan astrofizikçi David Morrison, dünyaya çarpacak gezegen hakkındaki söylemlere yönelik açıklama yaptı. Morrison'a göre böyle bir gezegen bulunmuyor. Morrison, "Öyle bir gezegen yok, hiç bulunmadı ve muhtemelen asla bulunmayacak" dedi.

NASA yetkilisi: Dünyaya gezegen çarpmayacak, öyle bir şey yok

Dünyaya çarpacak gezegen hakkında internet sitelerini temel alan söylemlere karşı konuşan NASA yetkilisi kıyamet senaryolarının komplo teorilerden oluştuğunu açıkladı. Nibiru, Marduk ya da Planet X olarak adlandırılan ve dünyaya çarpacağı söylenen gezegen hakkında konuşan Morrison, SETI Institute’in internet sitesindeki sesli yayınına konuk oldu.

Haberin Devamı

Morrison, her hafta birçok kişiden telefonuna aramalar yapıldığı belirterek; "Ne yapmalıyım, korkuyorum sizce işe gitmem gerekiyor mu; yoksa kıyamet kopacak diye evde mi oturmalıyım şeklinde her gün telefonuma aramalar geliyor" dedi.

Kendisine kıyamet senaryolarının gerçekliği ile ilgili yöneltilen bir soruya, "Bence tamamen mantıksız bir fikre karşı mantıklı bir açıklama bekliyorsunuz" cevabını verdi ve konuşmaya devam etti.

Morrison ise gelecek yıllarda muhtemel tekrarlayacağı ve daha önce yaptığı açıklamayı yineledi: "Niburu’nun var olduğuna dair hiçbir kanıt yoktur. Eğer gerçekten var olsaydı, muhtemelen diğer gezegenlerin yörüngeleri daha farklı olurdu ve bütün Güneş Sistemi’ni mahvederdi." Morrison böyle bir gezegenin var olması hâlinde diğer gezegenlerin yörüngelerini de bozacağını söyledi.