Cadde Naşide Göktürk'e son veda!

Naşide Göktürk'e son veda!

31.08.2016 - 18:33 | Son Güncellenme:

Kanser tedavisi gördüğü Acıbadem Bodrum Hastesi'nde hayatını kaybeden ünlü sanatçı Naşide Göktürk, bugün gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Naşide Göktürke son veda

Bodrum'da kanser tedavisi gördüğü hastanede önceki gün yaşamını kaybeden besteci ve yorumcu Naşide Göktürk, bugün toprağa verildi.

Haberin Devamı

Bir yıldır akciğer kanseri ile savaşan Göktürk'ün Bitez Gülsevim-Rüştü Kaynak Camii'nde kılınan cenaze namazına sanat dünyasından; kadim dostu Niral Ünsal, Hande Yener Mansur Ark, Erhan Yazıcıoğlu, Zeynep, Bora Gencer katıldı. İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazında, Göktürk’e son görevlerini yerine getirmek isteyen sanatçılar ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

Naşide Göktürk’ün fenalaşan ablası Nihal Aktaş’a, 112 Acil Sağlık ekipleri müdahale etti.

"HEPİMİZE DOKUNAN ÇOK ÖZEL BİR KALEMDİ"

Gözyaşları içerisinde Göktürk’ten bahseden Hande Yener, "Çok üzgünüm, çok eski dostumuz. Maalesef uzun zamandır tedavi görüyordu. Kaybettik, çok üzgünüz hepimiz. Başımız sağ olsun" dedi.

Sanatçı Mansur Ark, “Başımız sağ olsun. Çok hayat doluydu. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah”şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Oyuncu Erhan Yazıcıoğlu, usta bir sanatçıyı kaybettiklerini belirterek, “Sıra bize gelmeden çok gençler gidiyor. Çok üretken sanatçı çok büyük bir besteciydi. Çok iyi bir yorumcuydu ve gerçekten kadın mevhumunu bünyesinde taşıyan çok bilinçli, son derece ülke sorunlarına çok duyarlı bir insandı" ifadelerini kullandı.

Şarkıcı Zeynep, çok sevdiği bir dostunu kaybettiğini vurgulayarak, “Hepimize dokunan çok özel bir kalemdi. Çok önemli bir kadındı. Çok farklıydı. Gerçekten milyonda bir gelebilecek bir karakterdi. Çok önemli bir anaç bir yapısı vardı. Çok vefalı, nasıl anlatayım, sevgi dolu, çiçekleri böcekleri çok severdi” diye konuştu.

Cenaze namazının ardından omuzlarda taşınan Göktürk’ün cenazesi Bitez mezarlığına defnedildi.

NAŞİDE GÖKTÜRK KİMDİR?

1 Nsan 1965 doğumlu Naşide Göktürk, çocukluk ve gençlik yıllarını Büyükada'da geçirdi. Lise yıllarında edebiyata meraklı olan Göktürk, bir süre muhasebecilik yaptıktan sonra Ankara'da kendi işini kurdu. 90'lı yılların başında çıkardığı 'Yüreğim Rehin' albümü ile müzik dünyasına giriş yaptı. Albümü ile aynı ismi taşıyan şarkısı, Göktürk'ü zirveye taşıdı. Naşide Göktürk, başarısı çıkardığı şiir kitaplarıyla da perçinledi.

Haberin Devamı

Albümleri
Yüreğim Rehin 1994
Kan Kırmızısı 1997
Kimsem Yok 2001
Unutmak İstiyorum 2004

Şiir Kitapları
Sesimi Ateşe Verdim
Son Çaylar
Yüreğim Rehin
Mavi Mavi Sevdim Seni
Tül Gibi
Pırlanta Peri
Savrulurken Seni Buldum