Nasıl Keyif Alabilirim ?

Başlangıcı olan ama sonu olmayan bir yolculuk. Belki ilk bakışta bazılarına yorucu gelen bir yolculuktur bu. Çünkü insan zihni hep bir sona ulaşmak ister. Ne olacaksa olsun, bileyim, anlayayım da rahata ereyim der durur. Bu yüzden sonucu da almadan bir türlü huzura kavuşup rahat yaşayamaz. İşin ilginç tarafı sonucu alsa yine de rahata ulaşamaz. Hep yeni bir "eee şimdi ne olacak?" tatminsizliği zihin kapısında bekler.

İstanbul'dan arabayla Antalya'ya yola çıksak bir an önce tatil bölgesine ulaşmanın hayali, heyecanıyla saatleri, kilometreleri sayarak gidersek yolun bize sunduğu tüm güzellikleri, vereceği farkındalıkları kaçırırız. Eğer tatile ulaşma yolculuğu 12 saatse bu 12 saati ziyan ederiz. Oysa tatil başlamıştır. O saatler öyle ya da böyle yaşanacaktır. Geçtiğimiz doğa güzellikleri, geçtiğimiz şehirlerin havası, kültürü her an bizimle konuşur. Ama bu konuşmaları duyabilmek için hazır ve farkında olmak gerekir.

Haberin Devamı

Düşünsenize sahilde çocuklar gibi eğleniyorsunuz. Kumdan kalelerle, bahçelerle bir şehir yapıyorsunuz. Sonra karşısına geçip bakıyorsunuz, çok da güzel olmuş :) Ama o sırada bir dalga geliyor ve tüm kumdan şehrinizi alıp götürüyor. Yarattığınız şehir artık orada yok, onu sizden aldı. Ama o şehri yaparken eğlendiğiniz, yaşadığınız güzelliği sizden alabilir mi? Hayır, alamaz, o siz de saklı her daim. Tabii ki kumdan kaleleri yaparken o tadın farkında olmadıysanız sadece bitişe odaklandıysanız dalgalar sizin için büyük bir hüsran yaratmış olur. O yüzden tatil yolculuğunda da, hayat yolculuğunda da her daim farkında olmak ve keyif almaya niyet etmeliyiz.

Kumdan şehri yıkan dalgalar da bize çok şey anlatır. Bazımıza; "bu kadar kıyılarda gezme" der. Bazılarımıza "hiçbir şeye bağımlı olma, her şey gelip geçicidir" der. Ya da "artık tecrübelisin şimdi daha sağlamını yapabilirsin" der.

Hayatın kendisi yolculuktur. Ve bu yolda farkındalık yolcusu mu olacağız, bir uyurgezer mi ya da bir isyankâr mı? Bu da bizim seçimimize kalmış. Hedeflerimize, hayallerimize körü körüne de gidebiliriz, keyif alarak, öğrenerek de gidebiliriz. Bu yol öyle ya da böyle gidilecek. Siz bu yolculuğu nasıl yapmak istersiniz?

Haberin Devamı

Farkındalık dolu, keyif dolu bir hafta diliyorum :)

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu

www.arzubiyiklioglu.com