Gündem Nasuh Mahruki: AKUT yönetimini bırakmayı düşünüyorum

Nasuh Mahruki: AKUT yönetimini bırakmayı düşünüyorum

27.10.2016 - 11:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla hakim karşısına çıkan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Nasuh Mahruki, AKUT'un yönetimini bırakmayı düşündüğünü açıkladı.

Nasuh Mahruki: AKUT  yönetimini bırakmayı düşünüyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Lozan anlaşmasına yönelik sözlerinin değerlendirildiği programda sarf ettiği sözler yüzünden açılan soruşturma kapsamında ‘tutuklanması istemiyle’ mahkemeye sevk edilen AKUT Başkanı Nasuh Mahruki adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Yurt gazetesinden Ülkü Çoban'a konuşan Mahruki, AKUT'un yönetimini bırakmayı düşündüğünü açıkladı. Mahruki şunları söyledi: “Önümde bir seçenek var. Hakikaten AKUT yönetimini bırakayım, onursal başkanlığa geçeyim bari. Neticede bütün seçenekleri masaya yatırıp en iyisini, en doğrusunu bulmaya çalışıyoruz.” Ben bu fedakârlığı yapayım. Herkes rahat etsin”

Haberin Devamı

Soruşturmaya konu olan sözleriyle ilgili de konuşan Mahruki, olayın bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını anlatarak, "Tayyip Erdoğan'ı işaret etmedim. yayında bir yanlış anlaşılma oldu. O döneme zaten cumhurbaşkanı da değildi. Sonuçta bu yanlış anlaşılma Yüzünden Cumhurbaşkanı da yasal haklarını kullandı" şeklinde konuştu. Mahruki bu programa katıldığı için çok pişman olduğunu da sözlerine ekledi.