Antalya Natalia Önce Müslüman Oldu Şimdi Hatim İndiriyor

Natalia Önce Müslüman Oldu Şimdi Hatim İndiriyor

16.06.2017 - 12:48 | Son Güncellenme:

.

Natalia Önce Müslüman Oldu Şimdi Hatim İndiriyor

ANTALYA (AA) - Kızının cilt rahatsızlığı nedeniyle Rusya'dan Antalya'ya yerleşen ve ardından Müslüman olan Rus uyruklu Natalia Akan, ramazan ayı dolayısıyla hatim indirmeye başladı.

Haberin Devamı

Kızının yaşadığı cilt rahatsızlığı nedeniyle 6 yıl önce Rus doktorların tavsiyesiyle Antalya'ya yerleşen Natalia Akan, burada yeni bir yaşamın da kapılarını araladı.

İslamiyet'i seçen Akan, Antalya Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'nda (ASMEK) Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrendikten sonra ramazan ayında evinde hoca eşliğinde hatim indiriyor.

Akan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'daki kuru hava nedeniyle cilt rahatsızlığı yaşayan kızı için doktorların nemli Akdeniz iklimini tavsiye etmesi üzerine Antalya'ya yerleştiğini belirtti.

Kızının hastalığının Antalya'da hemen iyileştiğini dile getiren Akan, "Antalya'ya geldikten sonra niye biri Müslüman, biri Hristiyan, biri Yahudi diye çok merak ettim. Araştırmaya başladım ve çok okudum. Öğrendim ki Müslümanlık son din. Anladım ki herkes Müslüman olmalı. Bu nedenle 6 yıl önce Müslüman oldum." diye konuştu.

Haberin Devamı

Akan, Müslüman olduktan sonra Kur'an-ı Kerim'i Arapça olarak öğrenmek istediğini ancak arka arkaya gelen gebelikleri nedeniyle buna imkan bulamadığını dile getirerek, "Çocuklar biraz büyüdü, onun için Kur'an-ı Kerim öğrenmeye başladım. Kurs çok iyi, çok kolay geçti. Hocamız çok iyiydi. Çok sabırlıydı, çok iyi anlatıyordu. Eylül ayında da tecvit kursuna devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

- Çocukları da Kur'an-ı Kerim okumaya başladı

Ramazan ayında orucunu tuttuğunu ve günlerin çok kolay geçtiğini dile getiren Akan, bunun için sahurun çok önemli olduğunu, kendisinin yağlı yemekler yerine sadece hurma ve ceviz yediğini belirtti.

Akan, biri erkek, ikisi kız 5, 8 ve 11 yaşlarındaki çocuklarının da kendisinden etkilenerek Kur'an-ı Kerim öğrenmeye başladığını vurgulayarak, vakit namazlarını da birlikte kıldıklarını anlattı.

Ramazan ayı dolayısıyla hatim indirmeye başladığını dile getiren Akan, "Hoca, her gün evimize geliyor. Ben okuyorum, o hatam varsa beni düzeltiyor. Tecvitli okumayı anlatıyor. Bütün Kur'an-ı Kerim'i bitirmeye niyet ettim." dedi.

ASMEK Lara Kurs Merkezi birim sorumlusu Gülden Çağan da Natalia Akan'ın kurs merkezindeki Elif-Ba kursunu başarıyla tamamladığını vurgulayarak, "Açıkçası kayda geldiğinde ve Kur'an-ı Kerim öğrenmek istediğinde biraz şaşırmıştık. Fakat kurs dönemini oldukça başarılı bir şekilde tamamladı. Yeni dönemde de yine kurs merkezimizde görmeyi umuyoruz. ASMEK ailesi olarak buna vesile olmaktan mutluluk duyuyoruz." şeklinde konuştu.