Ankara Nato Tatbikatındaki "Atatürk Ve Erdoğan Düşmanlığı" Skandalı

Nato Tatbikatındaki "Atatürk Ve Erdoğan Düşmanlığı" Skandalı

18.11.2017 - 17:27 | Son Güncellenme:

Türk-İş Yönetim Kurulu: "Tatbikatta ebedi başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da isminin 'düşman taraf' olarak gösterilmesi, ülkemize karşı ön yargılı bakışın bir sonucudur ve kabul edilemez"

Nato Tatbikatındaki Atatürk Ve Erdoğan Düşmanlığı Skandalı

ANKARA (AA) - Türk-İş Yönetim Kurulunca, NATO tatbikatındaki "Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı" skandalına ilişkin, "Tatbikatta ebedi başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da isminin 'düşman taraf' olarak gösterilmesi, ülkemize karşı ön yargılı bakışın bir sonucudur ve kabul edilemez." ifadesi kullanıldı.

Haberin Devamı

Türk-İş Yönetim Kurulundan yapılan açıklamada, bu skandalın "personel hatası" denilerek geçiştirilemeyeceği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"15 Temmuz hain işgal girişiminden sonra yabancı ülkelerin tutumu ve günümüze kadar yaşanan gelişmeler göz önüne alındığında, ülkemiz üzerinde nasıl bir stratejik oyun oynandığına dikkati çekmek istiyoruz. Bu nedenle hükümetimiz müttefik dost saydığımız ülkelerle bile ilişkilerini tekrar gözden geçirmeli ve ona göre hareket etmelidir. Bu durum, başta işçiler olmak üzere tüm milletimiz tarafından şiddetle telin edilmektedir. Türk-İş ailesi olarak dış güçlerin ülkemiz üzerinde nasıl oyunlar oynadığına dikkati çekiyor, bu gibi durumlarda ülkemizdeki tüm paydaşların birlik ve beraberlik içinde olmasını temenni ediyoruz."