Dünya NATO: Yeni bir Soğuk Savaş istemiyoruz

NATO: Yeni bir Soğuk Savaş istemiyoruz

08.07.2016 - 12:28 | Son Güncellenme:

Genel Sekreter Stoltenberg, Varşova'daki zirve öncesinde "Soğuk Savaş geçmişte kaldı, Rusya ile yapıcı ve anlamlı bir diyalog arayışı içindeyiz" dedi. Stoltenberg ayrıca, uluslararası örgüte ait AWACS uçakları ve füze savunma sistemleri ile Türk hava savunmasını güçlendirdiklerini söyledi.

NATO: Yeni bir Soğuk Savaş istemiyoruz

Uluslararası örgüte üye 28 ülke liderinin katıldığı Polonya'nın başkenti Varşova'daki NATO zirvesinden önce açıklama yapan Genel Sekreter Jens Stoltenberg, "NATO AWACS erken uyarı ve gözlem uçakları ve füze savunma sistemleri ile Türk hava savunmasını güçlendirdik" dedi.

Haberin Devamı

Örgütün aldığı önlemlerin savunma amaçlı olduğunun altını çizen Stoltenberg, "Yeni bir Soğuk Savaş istemiyoruz. Soğuk Savaş geçmişte kaldı, Rusya ile yapıcı ve anlamlı bir diyalog arayışı içindeyiz" diye konuştu.

Genel Sekreter, Rusya'nın NATO'nun en büyük komşusu olduğunu ve bu nedenle de diyalog kurmanın gerekliğini vurguladı.

Varşova'daki zirvede NATO AWACS erken uyarı ve gözlem uçaklarınca elde edilen bilgilerin, IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonla paylaşılmasına karar verilecek. Stoltenberg, "Irak'ta askerleri eğitmeye başlayacağız, Ürdün ve Tunus'u desteklemeye devam edeceğiz ve Libya'ya da yardımcı olmaya hazırız" dedi.

Stoltenberg, Ukrayna, Gürcistan ve Moldova'ya da dışardan gelen baskılar konusunda yardımcı olacaklarını söyledi.