Gündem Nazik, 24 kritik ismi teşhis etti

Nazik, 24 kritik ismi teşhis etti

25.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Reyhanlı’daki bombalı saldırının planlayıcısı Yusuf Nazik, 24 kritik ismi fotoğraflarından teşhis etti. Pişman olduğunu söyleyen Nazik, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteğini dile getirdi

Nazik, 24 kritik ismi teşhis etti

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı Suriye’de yakalandıktan sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edilen Reyhanlı’daki bombalı saldırının planlayıcısı Yusuf Nazik (34), 12 günlük sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Nazik, ifadesinde, iddianamede sanık olarak yer almayanların da aralarında bulunduğu Reyhanlı saldırısını gerçekleştiren 24 kritik ismi fotoğraflarından teşhis etti.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Nazik için iki kez ek gözaltı süresi aldı. Nazik, 12 gün boyunca emniyette 53 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı en ince detaylarına kadar anlatırken, savcılığın ve emniyet birimlerinin Reyhanlı saldırısıyla ilgili hazırladığı sorulara da yanıtlar verdi. Nazik’in emniyet ifadesinin 31 sayfa olduğu bildirildi. Nazik’in soruşturma makamları tarafından alınan ifadesinde Reyhanlı saldırısı ile bağlantılı ve bazıları iddianamede sanık olarak yer almayan isimlerin de aralarında bulunduğu 24 kişiyi fotoğraflarından teşhis ettiği bildirildi. Nazik’in teşhis yaptığı bazı isimlerin de Mihraç Ural’ın lideri olduğu THKP/C Acilciler Terör Örgütü üyesi olduğunu itiraf ettiği kaydedildi. Başsavcılığın, Nazik’in teşhis ettiği kişiler uyarınca soruşturmayı genişleteceği belirtiliyor. Nazik’in, Reyhanlı saldırısı öncesi MİT tarafından eyleme dair bilgiler içeren bilgi notunun paylaşıldığı, ancak sümen altı edilerek patlamanın gerçekleşmesine neden olduğu iddia edilen eski Reyhanlı savcısı Özcan Şişman’la ilgili de önemli bilgiler verdiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

‘Pişmanım’ dedi

Nazik’in sorgusunda, “Yapmış olduğum tüm eylemlerden ve verdiğim tüm talimatlardan dolayı pişmanım” diyerek, Reyhanlı davası kapsamında kendisine isnat edilen suçlamayı hafifletebilmek ve daha az ceza alabilmek amacıyla etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteğini dile getirdiği ifade edildi.

El Muhaberat’ı suçladı

Nazik, emniyetteki gözaltı süresinin ardından dün sağlık kontrolüne götürüldü, daha sonra Ankara Adliyesi’ne getirildi. Nazik, buradaki ifadesinin ardından çıkarıldığı Reyhanlı davasına bakan Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nce tutuklandı. Nazik, mahkemede verdiği ifadesinde Suriye istihbaratını suçlayarak, “Reyhanlı’da araçları bırakacaktık, orada Reşit isimli biri yanında iki kişiyle gelip bunları alıp ÖSO’nun kontrolündeki yerde bu patlatmayı yapacaktık. Bu planlamanın içinde yer aldım ama Türkiye’de olacağını bilmiyordum. Ankara Kocatepe ve Konya’da keşif yaptım. Ancak bu ikisinin aynı olay olduğunu bilmiyordum. Suriye istihbaratında Hacı kod adlı bir yüzbaşı var bu işleri, o bize yaptırdı” dedi.

Haberin Devamı

TUTUKLANDI

Adliyeye beyaz çelik yelek ve ters kelepçe takılarak getirilen Nazik, mahkemece tutuklandı.