Aydın Nazilli Ticaret Borsasından 'Aksüt' Açıklaması

Nazilli Ticaret Borsasından 'Aksüt' Açıklaması

10.06.2017 - 06:55 | Son Güncellenme:

.

Nazilli Ticaret Borsasından Aksüt Açıklaması

Nazilli Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nevzat İzgü, İzmir merkezli yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan Nazilli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Aksüt ile ilgili gerçeğin en kısa sürede ortaya çıkacağını belirtti.

İzmir merkezli yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan Nazilli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Aksüt ile ilgili haberler arasında şahsı ile ilgili haberlerin de yer aldığını ifade eden İzgü, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “09 Haziran 2017 günü Nazilli ilçesindeki bir yerel gazetede ‘Nazilli Ticaret Borsası Başkanımız Sayın Ziya Aksüt’ün gözaltına alınmasıyla’ ilgili yapılan haberde benim ağzımdan ‘Şaşkınım’ şeklindeki bir beyanda bulunduğumdan bahisle açıklama yapılmıştır. Haberin sunum şekli ve gazete manşetinde benim adımla yapılan bu beyanat gerçek dışıdır. Açıklamalarım tamamen saptırılmış ve kamuoyuna yanlış aktarılmıştır. Öncelikle, ben Nazilli Ticaret Borsası adına açıklama yapacak kişi değilim ve ticaret borsasının bu konuyla ilgili alınmış bir kara ve açıklaması da bulunmamaktadır. Benimle yapılan söyleşinin ‘Ticaret Borsasından açıklama’ şeklinde yayınlanması gerçekle asla bağdaşmamaktadır. Haber bu haliyle masa başında üretilmiştir. Ayrıca ben olayı ilk duyduğumda bir anda böyle bir olayla güne başlamış olmaktan dolayı duyduğum şaşırdığımı söylemiştim. Yoksa konunun ne olduğunu, sayın başkanın niçin emniyete gittiğini, ona atfolunan hususların ne olduğunu kesinlikle bilmiyorum. Zaten bilebilecek durumda da değilim. Bu haliyle yerel gazetede benim ismimle ‘Nazilli Ticaret Borsasından açıklama’ şeklinde yapılan haberin tamamı ve de insani refleks olarak söylediğim beyanatımın sunum şekli doğru değildir. Ben Başkanımız Sayın Ziya Aksüt’ün bir yanlış değerlendirmeden dolayı emniyete davet edildiğine, en kısa zamanda gerçeğin ortaya çıkacağına ve Sayın Başkanımızın tekrar bizlerle birlikte çalışmalarını sürdüreceğine ve de hukukun bu yanlışlığı en kısa zamanda ortadan kaldıracağına inanıyorum"

Öte yandan işletme çalışanları tarafından basında yer alan ‘Ziya Aksüt’ün mal varlığına, banka hesaplarına el konulduğu’ şeklindeki haberlerin de asılsız olduğu belirtildi.

Nazilli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Aksüt, İzmir merkezli yürütülen FETÖ/PDY soruşturma kapsamında Altıntaş Mahallesi Namık Kemal Caddesi üzerinde bulunan evinde sabah 05.30 sularında gözaltına alınmış. Polis nezaretinde Nazilli Devlet Hastanesine götürülüp sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İzmir’e götürülmüştü.