Ekonomi Ne giyeceğinizi akıllı aynaya sorun

Ne giyeceğinizi akıllı aynaya sorun

02.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk start up Bunsar’ın geliştirdiği uygulama yapay zekayı gardroplara sokuyor. Soner Demiray, “Görselle arama üzerinde çalışıyoruz. Aranan nesneye benzer ürünleri buluyoruz. Yurtdışından da ilgi var” dedi.

Ne giyeceğinizi akıllı aynaya sorun

Türk start up’lar da yapay zekayla harikalar yaratıyor. Türkiye’de 25’inci yılını kutlayan Microsoft’un destek programında yer alan Bunsar, Poliabs, Sestek ve Broadage yerli yazılımda öne çıkan girişimlerden oldular.

Haberin Devamı

Bunsar, yolda görüp beğendiğiniz bir kıyafeti, ayakkabıyı, çantayı çektiğiniz bir fotoğrafla e-ticaret sitelerinde başarıyla arayıp bulmanız ve satın alabilmenizi sağlıyor. Görselle arama üzerine çalışıyor. Kurucusu Soner Demiray’un yeni ürünü ise ürün öneren ve kombin yapan akıllı ayna. Bu akıllı ayna, gerçek zamanlı olarak müşterinin üzerindeki ürünleri analiz ederek mağaza içerisindeki benzer stildeki ürünleri öneriyor. Kombin önerileri yapıyor. Seçilen ürünün alternatiflerini de sunuyor. Stil önerilerinde de bulunuyor.

Yapay zeka gardroplarda

Soner Demiray, uygulamanın aranan nesneye benzer ve satın alınabilir ürünleri bulduğunu belirterek, “Gardıroplarımıza yapay zeka getiren yazılım, tüm bunları Microsoft Azure desteğiyle yapabiliyor. Microsoft’un teknolojik altyapı ve yatırım desteğiyle geliştirilen yazılım, şimdiden uluslararası arenada 5 pazarda kendine yer buldu. İspanya’da görüşmelelerimiz sürüyor. Türkiye’de Hopi ve başka markalarla çalışıyoruz. Hazır giyim yanında yeni alan olarak mobilya ve mobilya aksesuarında da görselle aramayı başlatacağız” diye anlattı.

Haberin Devamı

Ne giyeceğinizi akıllı aynaya sorun

Spor içeriği sağlayıcısı olarak hizmet veren yazılımlara imza atan Broadage ise, kısa sürede Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasına girdi. Broadage CEO’su Volkan İşcen, dünya çapında 110 ülkede yılda 100 binden fazla gerçekleşen spor olayının anlık bilgilerini Microsoft Azure üzerinden güncel olarak sunabildiklerini söyledi.

Microsoft’un yatırım ve teknoloji altyapı desteğiyle Poilabs, Hopi’nin bilgi işlem operasyonlarını Microsoft Azure üzerinden yöneterek, beacon verileriyle Boyner Grubunun müşteri sadakati artırımına önemli katkılar sunuyor. Konuşma sentezi, konuşma tanıma, sesli imza, doğal diyalog ve chatbot ürünleri geliştiren Sestek, Microsoft Azure platformu üzerinden Türkçe metinleri insan sesi doğallığında seslendiren yazılımlara sahip.

Kobide dijital dönüşüm

Microsoft Genel Müdür Yardımcısı Tarık Tüzünsü de, teknolojide yazılıma ve yazılımı ihraç etmeye önem vermenin, ürettiğimiz tüm sanayi ürünlerini daha akıllı ürünlere dönüştürmenin geleceğimiz için çok kritik olduğunu kaydetti. Tüzünsü, “Yerli yazılımın ülkemizde gelişmesi kadar ekonomimizin bel kemiği olan KOBİ’lerimizin de en yeni teknolojilerle tanışmasını önemsiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ne giyeceğinizi akıllı aynaya sorun

‘Yerli yazılıma destek veriyoruz’

Yerli yazılım girişimlerini desteklerken Türkiye’nin dijital ve ekonomik geleceğine yatırım yaptıklarını belirten Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, “25’inci yılımızı kutluyoruz. 1993’den beri milyonlarca son kullanıcının hayatına dokunduk. 12 bin iş ortağımızla, binin üzerinde kurumsal şirketi ve 700 bini aşkın KOBİ’yi en yenilikçi ve güvenilir teknolojilerle buluşturduk. 400 bin bilişim uzmanı eğittik. İş ortaklarımızla Türkiye’de 100 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Hedefimiz milyar dolarlık Türk yazılım şirketi yaratmak” dedi.