Gündem Ne zaman emekli olacağınızı emeklilik zamanı hesaplama işlemi öğrenin!

Ne zaman emekli olacağınızı emeklilik zamanı hesaplama işlemi öğrenin!

21.05.2016 - 11:59 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olacağınızı öğrenmek artık çok kolaydır. Hiçbir kurumu ziyaret etmeden oturduğunuz yerden ne zaman emekli olacağınızı hesaplayabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamasına ilişkin daha fazla bilgi haberimizde!

Ne zaman emekli olacağınızı emeklilik zamanı hesaplama işlemi öğrenin

Ne Zaman Emekli Olurum?

Haberin Devamı

İş hayatına girdiğimiz günden son güne kadar daima emeklilik hayali içerisinde olmuşuzdur. Çünkü iş hayatına girildikten belli bir sürre sonra vücutta, beyinde yorulmaya başlar. Bu süreden sonra ise emeklilik hayali içerisine gireriz. Emeklilik adeta bir dinlencedir. Çünkü çalışmaya gerek kalmadan hem sağlık güvencemiz sağlanır, ücretsiz olarak muayene olur ve indirimli olarak ilaç alabiliriz. Hem de emeklilik maaşı bağlanır. Yani gençken çalıştıklarımızın karşılığını misliyle aldığımız evre emeklilik evresidir. Emekli olmak için ise eskiden yalnızca prim dolması gerekirken artık primin yanında yaşta dolması gerekmektedir. Çünkü prim borcunu erkenden doldurup da emekli olmak isteyen kişi henüz 35 yaşında olunca bu duruma bir çare bulunmaya karar verilmiştir. Bu duruma en güzel çare ise yaş sınırı olmuştur. Bu uygulamadan sonra emeklilik için hem yaş dolması beklenmiş, hem de prim dolması beklenmiştir. Bir bireyin yaşı dolsa ama primi dolmasa emekli olamaz. Aynı şekilde primi dolsa ama yaşı dolmasa da emekli olamaz. Her ikisinin de aynı süre içinde dolması gerekmektedir.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM UYGULAMASI VE DETAYLAR! ?

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bir birey ne zaman emekli olduğunu hesaplarken eskiden yalnızca primini hesaplardı şimdi yaşını da hesaplamaktadır. Ancak gelişen ve ilerleyen teknoloji sayesinde ne zaman emekli olunacağının hesaplanması da gayet basittir. Artık elektronik ortamda birçok hesaplamayı hızlı ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Elektronik ortamda yapacağınız bilgiler otomatik olarak hesaplanacağından her hangi bir yanlışın olması da söz konusu dahi değildir.

E Devlet Aracılığıyla Emeklilik Zamanı Hesaplama

E devlet; devlet işlerinin elektronik ortamda yürütülebilmesi için hem vatandaş, hem de devlet için en doğru yol olarak seçilmiş olan uygulamadır. E devlet üzerinden emeklilik zamanı hesaplamak çok basit bir yöntemdir. E devlet aracılığıyla emeklilik zamanı hesaplamak için öncelikle bir e devlet üyeliğine sahip olmanız gerekmektedir. E devlet üyeliği için internet ortamında ki her hangi bir site gibi girip üye olmak gibi bir durum söz konusu değildir. Devlet dayanaklı bir site olduğundan dolayı şifreyi de PTT üzerinden almaktayız. PTT üzerinden kimlik belgemiz ile gidip e devlet şifremizi alabiliriz. E devlet şifremizi aldıktan sonra ise bize verilmiş olan geçici şifre ile sisteme girişi sağlamalıyız. Sisteme girişi yaptıktan sonar ise öncelikle kişisel bilgilerimizin kaydını oluşturmalıyız. Bu kişisel bilgilerimiz kimlik bilgilerimizden oluşmaktadır. Gün ay ve yıl olarak doğum tarihi, TC kimlik numarası, nüfusa kayıtlı olunan ilçe, doğum yeri gibi bazı kimlik bilgileri sorulmaktadır. İkinci adımda ise iletişim bilgilerimizi oluşturmamız gerekmektedir. İletişim bilgisi olarak dolduracaklarımız ise; e mail adresi ve telefon numarasıdır. E mail adresi ve telefon numarası doldurma işlemini de gerçekleştirmemizden sonra şifremizi güncellemeliyiz. Daha sonra doğru sekmeye gelerek emeklilik zamanımızı e devlet aracılığıyla hesaplayabiliriz.