Gündem Ne zaman emekli olacağınızı internetten hesaplayabilirsiniz!

Ne zaman emekli olacağınızı internetten hesaplayabilirsiniz!

14.09.2016 - 10:25 | Son Güncellenme:

Vatandaşların “ Ne Zaman Emekli Olurum” kaygısına düşmelerini önleyecek uygulama hizmete sunuldu. SGK ve e-Devlet üzerinden verilen “Ne Zaman Emekli Olurum” hizmeti ile internet üzerinden emekli olacakları süreyi hesaplatabilirler. “ Ne Zaman Emekli Olurum” hizmeti ile ilgili detaylar haberimizde…

Ne zaman emekli olacağınızı internetten hesaplayabilirsiniz

Tüm vatandaşların aklında “ Ne Zaman Emekli Olurum “ kaygısı vardır. Emekli olmak için yaş, prim miktarı gibi birçok gereklilik bulunuyor. Bu sebepten dolayı ne zaman emekli olurum kaygısı günden güne artıyor. Vatandaşlar hayatlarının büyük kısmını çalışarak geçiriyor ve bu zorlu yılların mükâfatı olarak emekliliği bekliyorlar. Ne zaman emekli olacaklarını öğrenip, bunun ışığında geleceklerine yönelik planlamalar yapmak isteyen birçok vatandaş bulunuyor. Sosyal çevrelerinde olsun internet ortamında olsun emeklilik ile ilgili binlerce asılsız bilgi bulunuyor. Güncel kanunları veya emekliliğin gerekliliklerini bilmeyen kişiler tarafından yorumlamalar yapılabiliyor. Ne zaman emekli olurum sorusunun cevabı her vatandaş için farklılık göstermektedir. Bağlı olduğu sağlık kurumu, yaş ve prim değişkenliği olduğu için en ufak bir gün değişikliliğinde dahi emekli olma süresi kişiden kişiye değişebiliyor. Vatandaşların ne zaman emekli olurum sorusuna güvenilir ve doğru bilgi tabanlı cevap verecek sistem devlet tarafından hizmete sunulmuştur.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve e-Devlet üzerinden verilen “Ne Zaman Emekli Olurum” hizmetini kullanarak tüm vatandaşlar akıllarındaki emeklilik zamanı sorularına doğru yanıtlar bulabilecektir. “Ne Zaman Emekli Olurum” hizmetini veren SGK ve e-Devlet sistemlerinde vatandaşa ait tüm bilgiler bulunmaktadır. Bilgilerin sistemde bulunmasından kaynaklı emekli olunacak zaman en doğru şekilde hesaplanır. SGK ve e-Devlet üzerinden yapılacak “Ne Zaman Emekli Olurum” sorgulamaları oldukça kolay! Vatandaşlar istedikleri her yerde internet erişimi ile ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilir. Ne Zaman Emekli Olurum hizmeti geleceğe yönelik planların daha sağlam temeller atmasını sağlayacak bir hizmet. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) resmi internet sayfasından Ne Zaman Emekli hizmetine ulaşabilirsiniz. Sayfayı görüntüledikten sonra karşınıza gelen sorgulama ekranında bazı kişisel bilgileri doldurmanız gerekiyor. Bu bilgiler; SSK Prim Ödeme Gün Sayısı, Diğer Sandıklara Ait Gün Sayısı, Askerlik/Sanatçı Gün Sayısı, Fiili Gün Sayısı, Yurtdışı Gün Sayısı, 3600 Günün Doldurulduğu Tarih, Cinsiyet, Yaş ve Hizmete Başlama Tarihi. Karşınıza gelen bu kişisel bilgileri eksiksiz olarak doğru bir şekilde doldurduktan sonra ne zaman emekli olabileceğinize dair döküm sayfasını görüntüleyebilirsiniz.

E-Devlet üzerinden Ne Zaman Emekli Olurum sorgulaması yapmak için ise e-Devlet şifresi almanız gerekiyor. Vatandaşlar e-Devlet şifrelerini PTT şubelerine giderek alabilirler. Bizzat kimlik kartı ile PTT şubesine giden vatandaşlar e-Devlet şifrelerini 2TL karşılığında alabiliyor. Alınan şifre ile e-Devlet resmi internet sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra e-Hizmetler içerisinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun vermiş olduğu ”Normal Şartlarda Ne Zaman Emekli Olabilirim?” bağlantısına giriş yapınız. Giriş yaptığınız sayfada olan Sigorta Kolu (4A, 4B, 4C) ve Hizmete Başlama Tarihinizi belirttikten sonra Sorgula butonunu kullanarak Ne Zaman Emekli Olurum sorgulamasını gerçekleştirmiş oluyorsunuz. Bu işlemden sonra karşınıza çıkan sorgulama sonucu ile tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

SSK Emeklilik Şartları

Kadınların SSK emeklilik şartları 08.09.1999 gününden önce işe girmiş yani sigortalı olmuş, 08.09.1999 ile 30.04.2008 arasında işe girmiş yani sigortalı olmuş ve 01.05.2008 gününden sonra işe girmiş yani sigortalı olmuş durumlarına göre üç ayrı kategoride incelenir.

Erkeklerin SSK emeklilik şartları da 08.09.1999 gününden önce işe girmiş yani sigortalı olmuş, 08.09.1999 ile 30.04.2008 arasında işe girmiş yani sigortalı olmuş ve 01.05.2008 gününden sonra işe girmiş yani sigortalı olmuş durumlarına göre üç ayrı kategoride incelenir.