Gündem Ne zaman emekli olurum? Emeklilik yaşı hesaplama

Ne zaman emekli olurum? Emeklilik yaşı hesaplama

23.10.2018 - 10:32 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum sorusu vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Özellikle orta yaşlı sınıf diyebileceğimiz insanların araştırma konusu olan ne zaman emekli olabilirim sorusu uzun yıllardır çalışan insanlar tarafından merak ediliyor. Peki emeklilik yaşı hesaplama işlemi nasıl yapılır?

Ne zaman emekli olurum Emeklilik yaşı hesaplama

Ne zaman emekli olurum sorusu araştırılmaya devam ediyor. Çalışamayacak duruma kadar geldikten sonra belirli bir sağlık güvencesi ve yaşamının geri kalanını idame ettirebilmek için vatandaşlar çalıştıkları süre boyunca Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ya ücret öderler. SGK ücretleri ödenirken çalıştığınız prim yani gün sayısı da çok önemlidir. Yeni gelen yasa ile 7.500 prim iş gününü dolduramayan adaylar emekliliğe hak kazanamıyor. Eski sistemde bu daha düşük olarak belirlenmiştir. Peki emeklilik yaşı hesaplama işlemi nasıl yapılır?

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM?

Ne zaman emekli olacağınızı öğrenmek istediğinizde e-Devlet üzerinden giriş yaparak SGK'yı seçebilir ve ne zaman emekli olacağınızı öğrenebilirsiniz. Bunun için e-Devlet şifrenizin olması yeterli olacaktır. E-Devlet şifreniz yoksa PTT üzerinden alabilirsiniz. Ne zaman emekli olacağınızı öğrenmek istediğinizde sigortalı çalışma gün sayınızı sisteme girmeniz yeterli olacaktır. Daha sonra hangi tarihte hangi şartlar içerisinde emekli olacağınızın bilgisi size sunulur.

EMEKLİ OLACAĞINIZ TARİHİ HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ