Gündem Ne zaman emekli olurum-Erken emeklilik-Emeklilik hesaplama

Ne zaman emekli olurum-Erken emeklilik-Emeklilik hesaplama

25.03.2015 - 10:14 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamaları ile emeklilik yaşı hesaplamadan emekliliğiniz ile ilgili pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz. SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı ne zaman emekli olurum uygulamalarının nasıl kullanacağını ve ne zaman emekli olurum uygulaması hakkında detaylı bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

Ne zaman emekli olurum-Erken emeklilik-Emeklilik hesaplama

Belli bir kuruma bağlı şekilde çalışan vatandaşlar belli bir süre çalıştıktan sonra ve belli bir yaşa geldiği zaman bağlı olduğu kurum tarafından emekli olmaktadır. Emekli olan vatandaşlara bağlı oldukları kurum tarafından bir maaş bağlanmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu kurulmadan önce vatandaşlar primleri ve sigortaları bağlı oldukları kuruma ödemekteydiler. Sosyal Güvenlik Kurumu bu ödenen prim ve sigortalar belli bir miktara ulaştıktan sonra ve vatandaşın emekli olabilmesi gereken yaşı geldiyse vatandaşı emekli yapmaktadır. Yatırılan bu primler ve sigortalar sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan vatandaşların hastane ve kaza masraflarını Sosyal Güvenlik Kurumu karşılamaktadır.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

EMEKLİLİK YAŞI

Vatandaşlar rahat bir yaşlılık geçirmek için emeklilik durumu önemlidir. Emeklilik için en önemli 2 şart prim ödenen gün sayısının dolmuş olması gerekli ve vatandaşın emekli olabilmesi için gerekli olan yaşının dolması gereklidir. Bu 2 koşul gerçekleştiği zaman vatandaş Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekli olabilir. Vatandaşlar çalışırken ne zaman emekli olabilecekleri tam olarak bilemeyebilir. Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşların gerekli olan şartları sağladıktan sonra ne zaman emekli olabileceklerini hesaplayan uygulamalar geliştirmiştir. Vatandaşlar bu uygulamalar ile ne zaman emekli olabileceğini öğrenebilirler. Sosyal Güvenlik Kurumu internet teknolojisini en iyi kullanan kurumlardan bir tanesidir. Vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulamaları ile ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilirler. Ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanabilmek için hesaplama işlemi için gerekli olan bazı bilgileri bilmeniz gerekmektedir. Bu bilgileri öğrendiğiniz zaman hesaplama işlemine başlayabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum hesaplama işlemi bağlı oldukları kurumlara göre farklıdır. SSK’ ya bağlı olan vatandaşlar ne zaman emekli olurum hesaplama işlemine başlamadan önce sigortalı olarak hizmete başlama tarihinizi gün, ay ve yıl olarak, SSK prim ödenen gün sayınızı ve 3600 günün doldurulduğu tarihi gün, ay ve yıl olarak bilmelisiniz. Bu bilgileri öğrendikten sonra hesaplama işlemine başlayabilirsiniz. BAĞ-KUR altında çalışan vatandaşlar ne zaman emekli olurum hesaplama işlemine girmeden önce maluliyet durumunu ve maluliyet derecesini bilmeleri gereklidir. Bu bilgileri öğrendikten sonra hesaplama işlemine başlayabilirsiniz. Emekli Sandığı altında çalışan vatandaşlar ne zaman emekli olurum hesaplama işlemine başlamadan önce hizmete başlangıç ve bitiş tarihini gün, ay ve yıl olarak bilmeniz gerekmektedir. Bu bilgileri biliyorsanız Emekli Sandığı kurumundan ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Gerekli olan bilgilerin hepsine Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulaması olan SGK Hizmet dökümü belgesi sayesinde ulaşabilirsiniz. Gerekli olan bilgilere ulaştıktan sonra hesaplama işlemine başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK Ne Zaman Emekli Olurum

Haberin Devamı

SSK kurumuna bağlı şekilde çalışan vatandaşlar ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilmek için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun SSK için olan ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdırlar. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra ne zaman emekli olabilecekleri hesaplamak için ilk olarak cinsiyetinizi girmelisiniz. Cinsiyet seçiminizi yaptıktan sonra doğum tarihinizi ve sigortalı olarak hizmete başlama tarihinizi gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Sağ tarafta bulunan özel durum bilgileri de girilmelidir. Maluliyetiniz ve erken yaşlanma durumunuz var ise bunları seçerek belirtmelisiniz. Kişisel bilgilerinizi girdikten sonra alt tarafta bulunan mevcut bilgiler kısmını doldurmanız gerekmektedir. Mevut bilgiler kısmında ilk olarak SSK prim ödenen gün sayısı, diğer sandıklarda çalıştıysanız eğer orada çalıştığınız gün sayısı, askerlik veya sanatçı olarak çalıştıysanız gün sayısını ve yurt dışında çalıştığınız gün sayısını sisteme girdikten sonra son olarak 3600 günün doldurulduğu tarihi gün, ay ve yıl olarak sisteme girilmelidir. Bu bilgilerin hepsi sisteme girildikten sonra SSK altında çalışan vatandaşlar ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilirler.

Haberin Devamı

BAĞ-KUR Ne Zaman Emekli Olurum

BAĞ-KUR altında çalışan vatandaşların emeklilik yaşı hesaplama programının kullanılması biraz daha basittir. Vatandaşlar ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilmek için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun BAĞ-KUR için ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. Emeklilik bilgileri kısmında emeklilik türü, cinsiyet ve doğum tarihi bilgileri girildikten sonra alt tarafta bulunan özel durum bilgileri de sisteme girilmelidir. Özel durum bilgileri olarak maluliyet durumunuz var ise derecesi ile girmeniz gerekmektedir. Erken yaşlanma durumunuz var ise bunu da seçeneklerde belirtmelisiniz. Bu işlemlerin ardından BAĞ-KUR altında çalışan vatandaşlar ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilirler.

Haberin Devamı

Emekli Sandığı Ne Zaman Emekli Olurum

Emekli Sandığı kurumu altında çalışan vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumunun emekli sandığı için geliştirmiş olduğu uygulamaya giriş yapılmalıdır. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra doğum tarihi, cinsiyet ve hizmete başlama ve biti tarihleri girilmelidir. Son olarak hizmet türü de seçildikten sonra ne zaman emekli olabileceklerini hesaplayabilirler.