Gündem Ne Zaman Emekli Olurum Uygulamalarını Kullanarak Erken Emeklilik Hesaplamaları

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulamalarını Kullanarak Erken Emeklilik Hesaplamaları

12.03.2015 - 12:09 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak erken emeklilik hakkında tüm merak ettikleriniz haberimizde!

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulamalarını Kullanarak Erken Emeklilik Hesaplamaları

Müthiş bir hız ile ilerleme gösteren bilişim ve haberleşme teknolojisi, gün geçmiyor ki bizleri şaşırtmamış olsun. Artık günümüzde, küçük çocuklar ve öğrenciler bile, dijital ortamı yoğun bir şekilde kullanmaktadır. Durum böyle olunca, birçok büyük şirket, hastane, üniversite ve devlet kurumları da, artık sanal ortam üzerinden faaliyetlerini sürdürmeye başlamış durumdadır.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

EMEKLİLİK YAŞI

Fark etmiş olduğunuz gibi, sanal uygulamaların sayısı bir hayli artmış durumdadır. Durum böyle olunca, internet uygulamaları hayatımızı da kolaylaştıran bir sistem haline gelmiştir. Öyle ki, internet uygulamaları sayesinde, zamanımızdan ve enerjimizden tasarruf sağlamış oluruz.

İşte bu doğrultu da devletin, vatandaşların hizmetine sunmuş olduğu çeşitli uygulamaları bulunmaktadır. Böylece devletin bir kuruluşu olan Sosyal Güvenlik Kurumu da, değişik uygulamalar geliştirerek, sanal uygulamalarını hizmete sunmuş durumdadır.

SGK’nın dijital uygulamaları da gün geçtikçe çoğalmakta ve gelişmektedir. Biz bu yazımızda, SGK’nın ne zaman emekli olunacağını hesaplamaya yarayan bir uygulamasından bahsedeceğiz.

Haberin Devamı

Ne Zaman Emekli Olurum?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun düzenlemiş olduğu ne zaman emekli olurum uygulaması, gerçeğe en yakın olarak, hangi tarihte emekli olabileceğinizi hesaplamaya yarayan bir uygulamadır. SGK’ya bağlı olan her bir kurum için, farklı şekillerde yapılan emeklilik hesaplaması sayesinde, gerçeğe en yakın olarak emeklilik tarihinizi öğrenebilirsiniz. Fakat dikkat etmeniz gereken nokta, SGK’nın alt birimleri için farklı hesaplama yapıldığıdır. Buna göre, SGK’nın alt birimleri olan, SSK (4A), Bağkur (4B) ve Emekli Sandığı (4C) kurumları için farklı şekillerde, emeklilik hesaplaması yapılmaktadır.

Şimdi yazımıza, ilk olarak SSK (4A) birimi için geliştirilmiş olan emeklilik hesaplamasını anlatarak devam edelim. Bu durumda;

SSK – 4A emeklilik hesaplaması

Eğer, eski adı ile SSK yeni düzenlenmiş hali ile, 4A kurumuna bağlı olarak çalışıyorsanız, bu kuruma bağlı olarak ne zaman emekli olacağınızı bu uygulamayı kullanarak hesaplayabilirsiniz.

SSK biriminde emeklilik tarihinizi hesaplamaya başlamadan önce, prim, hizmet ve işe başlama tarihi bilgilerinizi öğrenmenizi tavsiye ederiz. Çünkü, SSK – 4A kurumundan emekli olabilmeniz için, sigortalı olarak çalıştığınız sürenizi yani hizmet yılınızı doldurmanız gereklidir. Üstelik, emeklilik yaşınızı ve prim miktarınızı da tamamlamanız istenecektir.

Haberin Devamı

Bu işlemleri yaptıktan sonra;

İlk olarak, http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

Daha sonra burada açılan yeni sayfada yer alan ve,4A Ne Zaman Emekli Olurum başlığı ile düzenlenmiş olan bölümü göreceksiniz.

Ardından bu sayfada yer alan ve;

Doğum tarihi,

İşe giriş tarihi,

İlk tescil tarihi ve,

Prim günleri şeklinde düzenlenmiş olan bölümleri doldurunuz.

Şimdi de Bağkur (4B) kurumu için geliştirilmiş olan emeklilik hesaplamasının nasıl yapıldığını anlatalım. Bu durumda;

Bağkur – 4B emeklilik hesaplaması

Eğer eski adı ile Bağkur, yeni düzenlenmiş hali ile 4B kurumuna bağlı olarak çalışıyorsanız, bu kuruma bağlı olarak ne zaman emekli olacağınızı bu uygulama üzerinden hesaplayabilirsiniz. Buna göre;

İlk olarak, http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

Burada açılan sayfada yer alan ve,4B Ne Zaman Emekli Olurum başlığı ile düzenlenmiş olan bölümü göreceksiniz.

Ardından bu sayfada yer alan ve;

Emeklilik türü,

Cinsiyet,

Doğum tarihi,

Maluliyet durumu,

Haberin Devamı

Maluliyet derecesi,

Eğer varsa erken yaşlanma durumu,

Eğer varsa bakıma muhtaç malül çocuğun durumu,

şeklinde düzenlenmiş olan bölümleri doldurunuz.

Daha sonra son olarak burada yer alan ‘tamam’ seçeneğine tıklayınız.

Şimdi de en son olarak, Emekli Sandığı (4C) kurumu için, geliştirilmiş olan emeklilik hesaplamasının nasıl yapıldığını anlatalım. Bu durumda;

Emekli Sandığı – 4C emeklilik hesaplaması

Eğer eski adı ile Emekli Sandığı, yeni düzenlenmiş hali ile 4C kurumuna bağlı olarak çalışıyorsanız, bu kuruma bağlı olarak ne zaman emekli olacağınızı bu uygulama üzerinden hesaplayabilirsiniz. Fakat, Emekli Sandığı (4C) kurumunda emeklilik olayı biraz daha farklı şekilde gelişmektedir. Emekli Sandığı (4C) kurumuna göre düzenlenmiş olan emeklilik durumu için, kadınlarda 58 yaşını doldurma ve erkeklerde ise 60 yaşını doldurma şartı istenmektedir. Bu durumda, eğer bu şartları sağlamıyorsanız, Emekli Sandığı (4C) kurumu için, emeklilik hesaplaması işleminizi yapamayacak durumdasınız demektir.

Buna göre;

Haberin Devamı

İlk olarak, http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

Daha sonra burada açılan yeni sayfada bulunan aşağıdaki bölümleri göreceksiniz. Bu sayfada yer alan bölümler ise;

Doğum tarihi,

Cinsiyet,

Hizmet başlangıç ve bitiş tarihi olarak düzenlenmiş olan bölümlerdir.

Devamında bu bölümleri istenilen şekilde doldurunuz ve ardından işleminizi tamamlayınız.