Gündem Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak erken emeklilik ve emeklilik yaşı hesaplama

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak erken emeklilik ve emeklilik yaşı hesaplama

01.04.2015 - 12:48 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak erken emeklilik hesaplamalarınızı kolayca yapabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm detaylar haberimizde!

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak erken emeklilik ve emeklilik yaşı hesaplama

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geliştirmiş olduğu ne zaman emekli olurum uygulaması, SGK’nın her bir kurumu için farklı şekillerde hizmet sunmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu’ nun yani kısaca SGK’nın bu alt kurumlarını ise; eski adı ile SSK yeni hali ile 4A, eski adı BAĞ-KUR yeni hali ile 4B ve Emekli Sandığı yeni hali ile 4C kurumlarının üçü meydana getirmektedir.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

EMEKLİLİK YAŞI

Sizler için düzenlemiş olduğumuz bu haberimizin devamından, SGK’nın çatısı altında yer alan, bu üç kurum için ayrı ayrı nasıl emeklilik tarihi hesaplanacağını öğrenebilirsiniz. O zaman bu durumda başlangıç olarak, SSK yani 4A kurumu için emeklilik hesaplamasının nasıl yapıldığını anlatarak haberimize devam edelim. Buna göre SSK – 4A kurumu için ne zaman emekli olabilirim uygulaması aşağıda anlatıldığı şekli ile yapılabilir;

2000’li yıllardan önceki adı ile SSK, sonradan yeniden düzenlenmiş hali ile adı 4A şeklinde değişenbu kuruma bağlı olarak çalışan vatandaşların, emeklik hesaplaması yapmaları amacı ile düzenlenmiş olan bir uygulamadır. SSK – 4A kurumu ne zaman emekli olabilirim uygulaması, internet üzerinden hizmet sunmaktadır.

Haberin Devamı

SSK yani 4A kurumu için ne zaman emekli olabilirim uygulamasını kullanmaya başlamadan önce yani, emeklilik tarihinizi hesaplamaya başlamadan önce, prim, hizmet ve işe başlama tarihi bilgilerinizi öğrenmenizde fayda vardır. Çünkü SSK yani 4A kurumundan emekli olabilmeniz için, sigortalı olarak çalışmaya başladığınız ve devam ettiğiniz zaman diliminizi yani hizmet yılınızı doldurma şartı aranmaktadır.Diğer yandan, emeklilik yaşınızı ve ödemeniz gereken prim miktarınızı tamamlamanız da bu kurum için yani 4A kurumu için, emeklilik hesaplaması için önem arz etmektedir.

Yukarıda anlatmış olduğumuz tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra SSK yani 4A için emeklilik hesaplamanızı yani ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanarak yapılan emeklilik hesaplamanızı aşağıda anlattığımız şekilde yapabilirsiniz;

* Burada başlangıç aşaması olarak, http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

*Daha sonraki aşamada,4A Ne Zaman Emekli Olurumadı ile düzenlenmiş olan bir bölümün yer aldığı yeni bir sayfaya giriş yapınız.

* Hemen bir sonraki aşamada, bu sayfada yer alan;

*Doğum tarihi, İşe giriş tarihi, İlk tescil tarihi vePrim günleri bilgilerinizi,istenildiği alanlara doğru ve eksiksiz şekilde yazınız.

Önceki yıllardaki adı ile BAĞ-KUR, sonradan yeniden düzenlenmiş hali ile adı 4B şeklinde değişen bu kuruma bağlı olarak çalışan vatandaşların, emeklik hesaplaması yapmaları amacı ile düzenlenmiş olan bir uygulamadır. BAĞ-KUR – 4B kurumu ne zaman emekli olurum uygulaması, internet üzerinden hizmet sunmaktadır.

Haberin Devamı

Bu durumda, BAĞ-KUR yani 4B için emeklilik hesaplamanızı yani ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanarak yapılan emeklilik hesaplamanızı aşağıda anlattığımız şekli ile yapabilirsiniz;

*Burada başlangıç aşaması olarak, http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

*Daha sonraki aşamada, 4B Ne Zaman Emekli Olurumadı ile düzenlenmiş olan bir bölümün yer aldığı yeni bir sayfaya giriş yapınız.

*Hemen ardındaki aşamada, yine bu sayfada yer alan;

*Emeklilik türü, Cinsiyet, Doğum tarihi, Maluliyet durumu, Maluliyet derecesi, eğer varsa erken yaşlanma durumu, eğer varsa bakıma muhtaç malul çocuğunuzun durumu, bilgilerinin istenildiği bu bölümleri doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurunuz.

*Son aşama olarakise tamamyazan seçeneğe tıklayınız.

Haberin Devamı

Önceki yıllardaki adı ile Emekli Sandığı, sonradan yeniden düzenlenmiş hali ile adı 4C şeklinde değişen bu kuruma bağlı olarak çalışan vatandaşların, emeklik hesaplaması yapmaları amacı ile düzenlenmiş olan bir uygulamadır. Emekli Sandığı – 4C kurumu ne zaman emekli olurum uygulaması, internet üzerinden hizmet sunmaktadır.

Bu durumda, Emekli Sandığı yani 4C için emeklilik hesaplamanızı yani ne zaman emekli olabilirim uygulamasını kullanarak yapılan emeklilik hesaplamanızı aşağıda anlattığımız şekli ile yapabilirsiniz;

*Burada başlangıç aşaması olarak, http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

*Bir sonraki aşamada, burada açılan yeni sayfada yer alan;

*Doğum tarihi, Cinsiyet, Hizmet başlangıç ve bitiş tarihi bilgilerinin istenildiği bölümleri göreceksiniz.

*Daha sonraki aşamada, düzenlenmiş olan bu bölümleri doldurunuz ve ardından emeklilik hesaplamanızı tamamlayıp bitiriniz.

Fakat burada bir noktaya değinmemiz gerekmektedir. Emekli Sandığı yani 4C kurumunda, diğer iki kurumdan farklı olarak bazı özel durumlar bulunmaktadır. Yani bu durumda, Emekli Sandığı – 4C kurumuna bağlı olarak emekli olabilmek için, kadınlarda 58 yaş ve erkeklerde ise 60 yaş sınırı istenmektedir.