Gündem Ne Zaman Emekli Olurum Hizmeti- Emeklilik Yaşı Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılır?

Ne Zaman Emekli Olurum Hizmeti- Emeklilik Yaşı Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılır?

27.05.2015 - 15:36 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum hizmetini kullanarak emeklilik yaşınızı kolayca hesaplayabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum hizmeti nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum hizmeti hakkında tüm detaylar haberimizde!

Ne Zaman Emekli Olurum Hizmeti- Emeklilik Yaşı Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılır

Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşlara online hizmetlerde oldukça geniş bir kapsam sunuyor. Dijital platformda yer alan ne zaman emekli olurum uygulaması, sigorta mükelleflerinin en çok merak ettikleri konulardan birisine ayrıntılı bir şekilde yanıt alabilmesine yardımcı oluyor. Bu sebeple de günümüz modern Türkiye’sinde internete son derece pratik bir şekilde erişim sağlayabilmekte olan vatandaşlar tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet ortamında vatandaşın hizmetine açmış olduğu online hizmet uygulamaları, sigorta işlemlerinde internet kolaylığından yararlanılabilmesine olanak sağlıyor. Böylelikle vatandaş, artık Sosyal Güvenlik Kurumu’nun il ve ilçelerde bulunan binalarına giderek oldukça uzun süreler alabilecek, sıra bekleme ve yoğun evrak trafiği ile boğuşmak ve vakit kaybetmek zorunda kalmadan sigorta işlemlerini yapabilme fırsatına sahip olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu kurum içi işlerliğinin de oldukça hızlı ve kaliteli bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Dijital platformda yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri ile vatandaşa sunulan önemli kolaylıkların yanı sıra kurum binalarındaki iş yükünün de azaltılarak, çok daha hızlı bir işlerliğe sahip olmaları sağlanarak, daha kaliteli ve daha çağdaş sigorta hizmetlerinin vatandaşa sunulabilmesi sağlanabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum uygulaması ile son derece pratik bir şekilde emekliliklerinin hangi tarihte olacağını ve emekliliğe ne kadar kaldığı gibi bilgilerin en güncel ve en ayrıntılı detaylarına kolay bir şekilde erişim sağlayabilme fırsatı bulunuyor. Böylelikle sigorta mükellefleri internet kolaylığında emekliliklerinin ne zaman olacağını öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu uygulamasının yanı sıra ne zaman emekli olunacağı sorgulaması e-Devlet sistemi üzerinden de oldukça kolay ve pratik bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Sigorta mükellefleri ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden yapacakları emeklilik sorgulaması işlemleri için bazı sigorta ve kişisel bilgilerini girmek zorundadır. En doğru sonuçların uygulama üzerinden alınabilmesi için sigorta mükelleflerinin en güncel sigorta bilgilerini girmeleri çok daha sağlıklı sonuçlar alabilmelerini sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Günümüz modern çağının hızla gelişen teknolojisi ile dijital dünyada sigorta hizmetlerine yönelik olarak sunduğu online uygulamaları ile sigorta mükelleflerine önemli kolaylıklar sağlayan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulaması üzerinden SSK sorgulama yapılabiliyor. Sigorta mükellefleri E-SGM uygulaması üzerinden SSK sorgulama işlemlerini yaparak, ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde istenen sigorta bilgilerini en doğru ve en güncel hali ile girebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu kapsamda sigorta mükelleflerinin ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde öncelikli olarak ‘cinsiyet’, ‘doğum tarihi’, ‘hizmet başladığı tarih’, ‘maluliyet durumu’ ve ‘erken yaşlanmasının olup olmadığını’ girmeleri gerekiyor. İkinci aşama olan sigorta bilgilerinin girişi bölümünde ise sigorta mükellefleri tarafından ‘SSK prim ödeme gün sayısı’, ‘diğer sandıklara ait gün sayısı’, ‘askerlik/sanatçı gün sayısı’, ‘fiili gün sayısı’, ‘yurtdışı gün sayısı’ ve 3600 günden emeklilik bilgisi için ‘3600 günün doldurulduğu tarih’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeleri gerekiyor. Bu bilgilerin en doğru biçimde girilmesi, en doğru sonuçların alınabilmesine olanak sağlamaktadır.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum online hizmet uygulamasının yanı sıra emekliliğin ne zaman olacağı e-Devlet sistemi üzerinden de öğrenilebiliyor. SSK sigortalısının e-Devlet sistemi üzerinden güvenli ve pratik bir şekilde ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilmelerine yardımcı olan e-Devlet sistemi üzerindeki online hizmet uygulaması önemli avantajlar sağlıyor. Dijital platform üzerinde bulunan turkiye.gov.tr adresindeki sisteme giriş ekranında ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmak gerekiyor. Sisteme giriş yapan sigorta mükellefleri, e-hizmetler kategorisinde alfabetik sıralamalı şekilde yer alan kamu kurumları listesinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘normal şartlarda ne zaman emekli olurum’ uygulamasından kolay bir şekilde emekliliği için kalan sigorta ve emeklilik şartı bilgilerini öğrenebiliyor. Sigorta mükellefleri girdikleri bu sigorta bilgileri ile internet üzerinden kolay bir şekilde ‘kalan emeklilik yaşı’, ‘kalan SSK prim ödeme gün sayısı’ ve ‘kalan hizmet süresi’ bilgilerini tüm detayları ile öğrenebiliyor.