Gündem Ne zaman emekli olurum ile emeklilik durumu

Ne zaman emekli olurum ile emeklilik durumu

16.04.2015 - 15:22 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak emeklilik durumunuz hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında detaylı bilgi için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Ne zaman emekli olurum ile emeklilik durumu

Günümüzde internet teknolojisi son derece büyük bir hız ile gelişmeye devam ediyor. Özellikle de modern teknolojinin sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklar ile birlikte çok daha kolay ve çok daha pratik bir şekilde insanlar günlük yaşamları içerisindeki işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu neden ile de son zamanlarda oldukça yoğun ve sık bir şekilde internet teknolojisini yaşamlarının her alanında kullanıyor. Günümüz modern çağında son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan internet teknolojisi gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde oldukça yoğun bir şekilde kullanılıyor. Özellikle de günümüzde kamu kurumlarının vatandaşlara sunmakta olduğu hizmetlerde çok daha çağdaş ve çok daha modern standartların yakalanabilmesi amacı ile gelişen internet teknolojisi kamu hizmetlerinde aktif olarak kullanılıyor.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

EMEKLİLİK YAŞI

Türkiye’de de kamu kurumları tarafından gelişen internet teknolojisi en aktif şekilde kullanılıyor. Özellikle de vatandaşların işlemlerini daha hızlı ve daha kolay bir şekilde çağdaş standartlarda gerçekleştirebilmelerine olanak sağlamayı amaçlayan kamu kurumları tarafından internet teknolojisi her türlü hizmette aktif rolde kullanılıyor. Günümüz modern Türkiye’sinde kamu kurumları arasında özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu gelişen internet teknolojisini en aktif şekilde kullanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan resmi internet sitesi üzerinden sigorta mükelleflerinin hizmetine sunulmakta olan online hizmet uygulamaları ile vatandaşlar işlemlerini çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde yapabiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasında yer alnaonline hizmetler menüsünde sigorta mükellefleri tarafından en çok kullanılan hizmetlerin başında gelen ne zaman emekli olurum uygulaması ile sigorta mükellefleri emekliliklerine ilişkin olarak önceden hesaplama yapabiliyor. Günümüzde dijital platformda yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri ile sigorta mükellefleri il veya ilçe müdürlüklerine giderek yoğun evrak işlemleri ve uzun süreli sıra bekleme çilesi ile uğraşmadan sigorta işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformda hizmete açmış olduğu ne zaman emekli olurum uygulaması da ne zaman emekli olacağı ile ilgili olarak bilgi edinmek isteyen sigorta mükellefleri tarafından en yoğun şekilde kullanılıyor.

Ne zaman emekli olurum uygulamasına dijital platformda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasındaki online hizmetler menüsünden erişim sağlanabiliyor. Bu ekranda sigorta mükellefleri ne zaman emekli olabileceklerini kendilerinden istenen bilgileri doğru ve eksiksiz olarak girerek en doğru şekilde öğrenebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden sorgulamayı kişisel bilgiler ve sigorta bilgileri girerek gerçekleştirebiliyor. Bu uygulama ekranında öncelikle ‘cinsiyetiniz’, ‘doğum tarihiniz’, ‘hizmete başlama tarihiniz’, ‘maluliyetiniz var mı?’ ve ‘erken yaşlanma var mı?’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeniz gerekiyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması ekranında ikincil olarak ise ‘SSK prim ödeme gün sayınız’, ‘diğer sandıklara ait gün sayınız’, ‘askerlik/sanatçı gün sayınız’, ‘fiili gün sayınız’, ‘yurtdışı gün sayınız’ ve ‘3600 günün doldurulduğu tarih’ bilgileri girilmelidir. Bu bilgilerin eksiksiz ve hatasız olarak girilmesi ile birlikte vatandaşlar güncel sigorta bilgilerine ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sistemindeki güncel emeklilik koşullarına göre emekliliği için kalan sigorta koşul bilgilerini öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor.

Dijital platform üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden sigorta mükellefleri emeklilikleri için kalan hizmet süresi, kalan prim ödeme gün sayısı ve kalan yaş bilgilerini öğrenebiliyor. Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sigorta mükellefleri için belirlemiş olduğu emeklilik şartlarının ‘başında prim ödeme gün sayısı’, ‘hizmet süresi’, ‘yaş’ ve ‘cinsiyet gibi konular üzerinde çeşitli şartların oluşturulmuş olması nedeni ile emeklilik hesaplamalarında ve sorgulamalarında bu noktalar oldukça büyük bir önem arz ediyor.

Haberin Devamı

Ne zaman emekli olurum uygulaması ile 3600 gün ileri yaştan emeklilik şartlarına göre kalan emeklilik için gerekli bilgilerin tüm ayrıntılarına da kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyorsunuz. Bu hizmetleri nedeni ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nu bu uygulaması sigorta mükellefleri tarafından yoğun olarak kullanılıyor. Aslında sigorta mükelleflerinin emeklilikleri için özellikle de dijital platform üzerinde yer alan bilgi kirliliği ve karışıklığı içerisinde en doğru ve en güncel bilgilere ulaşabilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sitesindeki online hizmetler menüsünde yer alan bu emeklilik uygulaması en ideal uygulama olarak öne çıkıyor.