Gündem Ne Zaman Emekli Olurum İle Emeklilik Hesaplamaları Nasıl Yapılır?

Ne Zaman Emekli Olurum İle Emeklilik Hesaplamaları Nasıl Yapılır?

22.05.2015 - 14:16 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak emeklilik hesaplamalarınızı kolayca yapabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm detaylar haberimizde!

Ne Zaman Emekli Olurum İle Emeklilik Hesaplamaları Nasıl Yapılır

Vatandaş artık internet üzerinden kolay bir şekilde emekliliklerine ne kadar kaldığını öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri aracılığı ile vatandaşlar internette ne zaman emekli olurum sorgulamalarını kolay bir şekilde yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet teknolojisini sigorta hizmetlerinde en aktif şekilde kullanıyor olması sayesinde artık çok daha pratik ve çok daha kolay bir şekilde sigorta bilgileri öğrenilebiliyor ve pek çok sigorta işlemi online olarak yapılabiliyor. Bu kapsamda sigorta mükellefleri, sigorta işlemlerinde internet kolaylığında yararlanabilme imkanına sahip olabiliyor. Günümüz modern çağında teknolojinin oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor olması tüm kamu kurumlarında yapılan işlemlerde vatandaşa önemli avantajlar ve kolaylıklar sunarken, Sosyal Güvenli Kurumu’nun Türkiye’deki kamu kurumları içerisinde internet teknolojisini en aktif şekilde kullanmakta olan devlet kurumu olması ile birlikte sigorta mükellefleri oldukça önemli fırsatlardan yararlanabiliyor.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

İnternet kolaylığında sigorta işlemlerinin yapılabilmesine olanak sağlamakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerindeki online hizmetleri ile son derece pratik bir şekilde ne zaman emekli olunacağı öğrenilebiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasındaki online hizmetler menüsünden ya da uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ adresinden erişim sağlanabilmekte olan ne zaman emekli olurum uygulamasından sigorta mükellefleri emekliklerinin ne zaman olacağına ve ne kadar kaldığını tüm ayrıntıları ile birlikte en güncel şekilde öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu sebep ile de günümüz modern çağında sigorta mükellefleri tarafından en çok kullanılan online hizmetlerin başında geliyor. Sigorta mükellefleri güncel sigorta bilgileri ve SSK emeklilik şartlarına göre emeklilikleri için kalan hizmet süresi, prim ödeme gün sayısı ve yaş haddi bilgisine kolay bir şekilde ulaşabiliyor. Bu kapsamda dijital platform üzerinde yer alan SGK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde sigorta mükelleflerinin bazı sigorta bilgilerini girmeleri gerekiyor. Doğru bir sorgulama işlemi için sigorta mükellefleri tarafından güncel sigorta bilgilerinin girilmesi gerektiğinden, dijital platform üzerinde yer alan bir diğer SGK uygulaması olan E-SGM uygulamasından güncel sigorta bilgilerini öğrenebilmek için şifresiz olarak SGK sorgulama yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Sigorta mükelleflerinin güncel sigorta bilgilerini öğrenebilme fırsatına sahip oldukları bu E-SGM uygulaması geçici olarak servis dışı olduğundan geçici bir süreliğine sadece e-Devlet sisteminden öğrenilebiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemindeki Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmetleri aracılığı ile en güncel sigorta bilgilerini öğrenerek SGK emeklilik uygulamasında en doğru sonuçlara ulaşabilme imkanına sahip olunabiliyor. E-Devlet sisteminde güncel sigorta bilgilerini öğrenebilmek için öncelikli olarak ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ veya ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Sisteme giriş yapan sigorta mükellefleri e-hizmetler kategorisinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulaması 4A hizmet bilgisi ekranından kolay bir şekilde güncel sigorta bilgilerine erişim sağlanabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde ‘cinsiyetiniz’, ‘doğum tarihiniz’, ‘hizmete başlama tarihiniz’, ‘maluliyetiniz var mı?’ ve ‘erken yaşlanma var mı?’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeniz gerekiyor.

Haberin Devamı

İkinci aşama olarak nitelendirilmekte olan ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde sigorta mükelleflerinin ‘SSK prim ödeme gün sayısı’, ‘diğer sandıklara ait gün sayısı’, ‘askerlik/sanatçı gün sayısı’, ‘fiili gün sayısı’, ‘yurtdışı gün sayısı’ ve ‘3600 günün doldurulduğu tarih’ bilgilerinin eksiksiz olarak girmeleri gerekmektedir. Günümüzde SSK sigorta mükellefleri özellikle de sigortalı olarak çalışmakta oldukları dönem içerisinde emeklilikleri için kalan şart durumunun en güncel durumunu merak ettiğinden sürekli olarak dijital platformda yer alan bu hizmeti en yoğun şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanan sigorta mükellefleri emekliliklerinin ne zaman olacağını öğrenebiliyor. Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında yer alan SSK sigortalısı olan sigorta mükellefleri SSK emeklilik şartlarına göre emekliliklerinin ne zaman olacağını öğrenebildiğinden bu uygulamayı son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanıyor. Sigorta mükellefleri SSK emeklilik şartlarına göre emeklilikleri için ne kadar daha hizmet sürelerinin kaldığını, ne kadar daha sigorta prim ödemesinin yapılmasını gerektiğini ve emeklilik yaş haddine ne kadar kaldığını öğrenebiliyor. Bu sebep ile de günümüzde sigorta mükellefleri tarafından ne zaman emekli olurum uygulaması son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Yazarlar