Gündem Ne Zaman Emekli Olurum İle Emeklilik Tarihini Öğren!

Ne Zaman Emekli Olurum İle Emeklilik Tarihini Öğren!

30.05.2015 - 10:32 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak emeklilik tarihinizi kolayca öğrenebilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm detaylar haberimizde!

Ne Zaman Emekli Olurum İle Emeklilik Tarihini Öğren

Sigorta mükellefleri internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasında bulunan online hizmetler menüsündeki ne zaman emekli olurum uygulaması sayesinde kolay bir şekilde emekliliklerinin ne zaman olacağını öğrenebilme fırsatına sahip olunabiliyor. Sigortalı olarak çalışmaya başlayan vatandaşlar, genel olarak emekliliklerinin ne zaman olacağını merak eder. Dijital platform üzerinde yer alan kamu kurumlarının online hizmetler ile birlikte vatandaş, çok daha pratik bir şekilde kamu işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Bu durumda günümüz modern Türkiye’sinde kamu kurumları arasında özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu öne çıkıyor. Günümüz modern teknolojisi ile birlikte artık yaşamın her alanında son derece pratik çözümlerden ve avantajlardan en etkin şekilde yararlanılıyor. Günümüz modern teknolojisinin hızlı gelişimi ile birlikte artık kamu kurumları tarafından gelişen internet teknolojisi çok daha yoğun şekilde kullanılmaya başlandı. Özellikle de günümüz modern teknolojisinin hızlı gelişimi ile birlikte artık insanların çok daha pratik ve kolay bir şekilde internete erişim sağlayabiliyor.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Bu neden ile de günümüz modern teknolojisinde internetin yaygın kullanımı ile birlikte artık insanlar kamu hizmetlerinin dijital platform üzerinde yer alan online hizmetlerine yoğun bir ilgi bulunuyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri aracılığı ile sigorta mükellefleri, sigorta işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilme imkanına sahip oluyor. Bu neden ile de son dönemlerde insanlar internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri sigorta mükellefleri tarafından oldukça yoğun şekilde kullanılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasında bulunan online hizmetleri aracılığı ile birlikte artık çok daha kolay bir şekilde emekliliklerinin ne zaman olacağını öğrenebilme fırsatına ne zaman emekli olurum uygulaması ile ulaşabilme imkanına sahip olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun güncel SSK emeklilik şartlarına göre emekliliklerinin ne zaman olacağını internet üzerinden kolay bir şekilde öğrenebilen sigorta mükellefleri, kariyer planlamalarını da kolay bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu neden ile de oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Sigorta mükelleflerinin dijital platform üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasındaki online hizmetler menüsünden ulaşabildikleri ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde öncelikli olarak ‘cinsiyet’, ‘doğum tarihi’, ‘hizmet başladığı tarih’, ‘maluliyet durumu’ ve ‘erken yaşlanmasının olup olmadığını’ girmeleri gerekiyor. Güncel bilgileri giren sigorta mükellefleri uygulama ekranında daha sonra ‘SSK prim ödeme gün sayısı’, ‘diğer sandıklara ait gün sayısı’, ‘askerlik/sanatçı gün sayısı’, ‘fiili gün sayısı’, ‘yurtdışı gün sayısı’ ve 3600 günden emeklilik bilgisi için ‘3600 günün doldurulduğu tarih’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeleri gerekiyor. Sigorta mükellefleri girdikleri bu sigorta bilgileri ile internet üzerinden kolay bir şekilde ‘kalan emeklilik yaşı’, ‘kalan SSK prim ödeme gün sayısı’ ve ‘kalan hizmet süresi’ bilgilerini tüm detayları ile öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

Vatandaşların dijital platform üzerinde bulunan ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden yapabildikleri bu emeklilik hesaplama uygulaması üzerinde girilmesi gereken sigorta bilgilerinin güncel halini bilmeyen veya ayrıntılarına ilişkin detaylı bilgi sahibi olmamaları durumunda Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan bir diğer online sigorta hizmet uygulaması olan E-SGM uygulaması kullanılabiliyor. Sigorta mükellefleri T.C. ile sigorta sorgulama işlemlerini Sosyal Güvenlik Kurumu resmi web sitesinde bulunan resmi web sitesi üzerindeki E-SGM uygulaması üzerinde girecekleri güncel sigorta bilgilerini tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Böylelikle ne zaman emekli olurum uygulamasından kolay bir şekilde ne zaman emekli olunacağı öğrenilebiliyor. Bu neden ile de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulamalarını yoğun şekilde kullanılıyor.