Gündem Ne Zaman Emekli Olurum İle İnternet Üzerinden Emeklilik Tarihini Hesaplayın!

Ne Zaman Emekli Olurum İle İnternet Üzerinden Emeklilik Tarihini Hesaplayın!

25.06.2015 - 16:33 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulaması ile online emeklilik tarihini kolayca öğrenebilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında detaylı bilgiyi ve ne zaman emekli olurum uygulamalarının nasıl kullanıldığını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Ne Zaman Emekli Olurum İle İnternet Üzerinden Emeklilik Tarihini Hesaplayın

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri ile birlikte internet üzerinden son derece pratik bir şekilde emekliliğinizin hangi tarihte olduğunu ve emekliliğiniz için ne kadar sigortalı olarak çalışmanız gerektiğini en ayrıntılı ve güncel biçimde öğrenebiliyorsunuz. Dijital platform üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum uygulaması SSK sigortalısına bu konuda önemli bir avantaj sağlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 2006 yılında kurulduğu günden itibaren sadece modern ve çağdaş sigorta hizmetleri sunabilmek amacı ile hizmetlerini şekillendirmesi, sigorta mükelleflerine sigorta işlemlerinde son derece önemli avantajlar ve ayrıcalıklar sağlıyor. Özellikle de sigorta mükellefleri günümüzde internete erişim sağlayabildikleri her yerden sigorta işlemlerini yapabiliyor ve sigortaları ile ilgili olarak bilgi alabiliyor. Bu neden ile de günümüz modern Türkiye’sinde dijital platform üzerinde yer alan online kamu hizmetleri arasında en çok kullanılan ve en çok tercih edilen online hizmet uygulamaları olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından vatandaşın hizmetine açılan online hizmet uygulamaları öne çıkıyor. Günümüz modern internet teknolojisini vatandaşa sunduğu sigorta hizmetlerinde en aktif şekilde kullanan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde oluşturmuş olduğu geniş online hizmet ağı ile birlikte en güncel sigorta işlemlerini birkaç tık ile internete erişim sağlanabilen her yerden yapabilme imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Özellikle de son yıllarda büyük bir hız ile gelişmekte olan modern internet teknolojisini sigorta hizmetlerinde en aktif şekilde kullanarak, sigorta mükelleflerinin sigorta işlemlerinde modern dünyanın sağladığı hizmet standartlarından yararlanabilmelerine yardımcı olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerindeki online hizmet ağı içerisinde her tür sigorta işlemine yönelik bir uygulama bulunuyor. Böylelikle sigorta mükellefleri internet üzerinde modern teknoloji fırsatlarından yararlanarak oldukça geniş bir sigorta işlem hizmetlerini kullanabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerindeki online hizmet uygulamalarının geniş kapsamı içerisinde sigorta mükelleflerinin ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilmelerine yardımcı olan birde ne zaman emekli olurum uygulaması bulunuyor. Bu uygulamayı kullanan SSK sigortası mükellefleri, emekliliklerinin hangi tarihte olacağını ve tüm ayrıntıları ile birlikte emekliliklerine ne kadar kaldığını internet kolaylığında öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platformda yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden SSK sigortası mükellefleri emeklilikleri için gerekli olan hizmet süresi, SSK prim ödeme gün sayısı ve emeklilik yaşı gibi bilgileri en ayrıntılı şekilde öğrenebiliyor. Böylelikle emekliliklerinin ne zaman olacağına dair en güncel bilgileri internet kolaylığında alarak, kariyer planlamalarını dahi en uygun ve en doğru biçimde gerçekleştirebiliyor. Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde ‘cinsiyetiniz’, ‘doğum tarihiniz’, ‘hizmete başlama tarihiniz’, ‘maluliyetiniz var mı?’ ve ‘erken yaşlanma var mı?’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeniz gerekiyor. İkinci aşama olarak nitelendirilmekte olan bu emeklilik sorgulama uygulaması üzerinde sigorta mükelleflerinin ‘SSK prim ödeme gün sayısı’, ‘diğer sandıklara ait gün sayısı’, ‘askerlik/sanatçı gün sayısı’, ‘fiili gün sayısı’, ‘yurtdışı gün sayısı’ ve ‘3600 günün doldurulduğu tarih’ bilgilerinin eksiksiz olarak girmeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

Günümüzde SSK sigorta mükellefleri özellikle de sigortalı olarak çalışmakta oldukları dönem içerisinde emeklilikleri için kalan şart durumunun en güncel durumunu merak ettiğinden sürekli olarak dijital platformda yer alan ne zaman emekli olurum en yoğun şekilde kullanılıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulamasının yerine sigorta mükellefleri e-Devlet sistemi üzerinden kolay bir şekilde güncel sigorta bilgilerini öğrenebiliyor. Bu kapsamda sigorta mükelleflerinin öncelikli olarak e-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekiyor. Bu kapsamda sigorta mükelleflerinin ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak e-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekiyor. E-Devlet sistemi içerisinde ise e-hizmetler kategorisinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘4A hizmet bilgisi’ ekranından güncel sigorta bilgilerini öğrenerek, yine SGK’ nın ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde doğru ve güncel sigorta bilgilerini girerek, emekliliklerinin ne zaman olacağı bilgisine kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor. Bu nedenle de günümüzde sigorta mükellefleri internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK sigortalısına yönelik olarak hizmet veren bu emeklilik uygulamasını oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanıyor.