Gündem Ne zaman emekli olurum sistemi ile emeklilik yaşınızı kolayca öğrenebilirsiniz!

Ne zaman emekli olurum sistemi ile emeklilik yaşınızı kolayca öğrenebilirsiniz!

19.07.2015 - 10:49 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulaması vatandaşlara emeklilik hakkında önemli bilgiler vermektedir. Ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında detaylı bilgiyi ve ne zaman emekli olurum uygulamalarının nasıl kullanıldığını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Ne zaman emekli olurum sistemi ile emeklilik yaşınızı kolayca öğrenebilirsiniz

Ne zaman emekli olurum uygulaması; sigortalı olarak ve belirli bir süre çalışılan dönemden sonra, hangi yaş aralığında ya da hangi tarihte emekli olabileceğinizi hesaplamaya olanak sağlayan bir Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetidir. Ne zaman emekli olurum sistemi ile emeklilik yaşı ya da tarihi hesaplanırken, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hangi birimine bağlı olarak çalıştığınız önemli bir etken olacaktır. Yani, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun çatısı altında yer alan; SSK, Bağkur ya da Emekli Sandığı, birimlerinden hangisine bağlı olarak çalıştığınızın bilgisi önemlidir. Bu arada hatırlatmakta fayda olabilir; SSK yeni adı ile 4A, Bağkur yeni adı ile 4B ve Emekli Sandığı yeni adı ile 4C şeklinde düzenlenmiştir.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK nın başlatmış olduğu ne zaman emekli olurum sistemi, internet aracılığı ile de hizmet sunduğu için, oldukça pratik bir emeklilik hesaplama sistemidir. Tabi yine burada da, SGK nın çatısı altında yer alan her üç birim için (SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı), ne zaman emekli olurum sistemi farklı işlemektedir. Ama her üç kurum için de, ne zaman emekli olacağınızı rahatlıkla hesaplayabilirsiniz.

Son bir şey daha ifade ettikten sonra, ne zaman emekli olurum sistemini her üç kurum için ayrı ayrı olarak, açıklamaya başlayacağız. İfade etmek istediğimiz konu ise şudur; ne zaman emekli olurum sistemi ile her üç kurum için de hesaplanmış olunan emekli yaşı ya da tarihi, gerçek emeklilik tarihi ya da yaş aralığını vermez, fakat gerçeğe en yakın tahmini bir emeklilik yaşı ya da tarihi bilgisini verir.

Haberin Devamı

SSK yani 4A kurumu için "Ne Zaman Emekli Olurum" sistemi

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yani SGKnın, alt birimlerinden biri olan SSK yani 4A kurumuna bağlı olarak çalışmakta olan vatandaşlar, şimdi anlatacağımız gibi, ne zaman emekli olabileceklerini, gerçeğe en yakın şekilde hesaplayabilmektedirler. Bu durumda, SSK yani 4A kurumuna bağlı olarak çalışan vatandaşlar, şu şekilde emeklilik hesaplaması işlemlerini yapabilirler;

İnternet aracılığı ile,SSK yani 4A kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

Hemen sonrasında, burada yer alan"4A Ne Zaman Emekli Olurum" uygulamasına giriş yapınız.

Daha sonraki aşamada; "doğum tarihinizi""işe giriş tarihinizi" "ilk tescil tarihinizi" ve"prim günlerinizi" sistemde yer alan bu bölümlere yazınız.

Bu arada, SSK yani 4A birimi üzerinden emeklilik hesaplaması yapmadan önce eğer bilmiyorsanız; prim, hizmet ve işe başlama tarihi bilgilerinizi öğrenmenizi tavsiye ederiz. Çünkü emeklilik hesaplaması yapılırken, görüldüğü üzere, bu bilgiler sizden istenmektedir.

Bağkur yani 4B kurumu için "Ne Zaman Emekli Olurum" sistemi

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yani SGK nın, alt birimlerinden biri olan Bağkur yani 4B kurumuna bağlı olarak çalışmakta olan vatandaşlar, şimdi anlatacağımız gibi, ne zaman emekli olabileceklerini, gerçeğe en yakın şekilde hesaplayabilmektedirler. Bu durumda, Bağkur yani 4B kurumuna bağlı olarak çalışan vatandaşlar, şu şekilde emeklilik hesaplaması işlemlerini yapabilirler;

İnternet aracılığı ile,Bağkur yani 4B kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

Hemen sonrasındaki aşamada, burada yer alan"4B Ne Zaman Emekli Olurum" uygulamasına giriş yapınız.

Daha sonraki aşamada;"Emeklilik türünüzü" "Cinsiyetinizi" "Doğum tarihinizi" "Maluliyet durumunuzu" "Maluliyet derecenizi" "Erken yaşlanma"durumunuz varsa onun bilgisini ve "Bakıma muhtaç malül çocuğunuz" varsa onun da bilgisini,sistemde yer alan ilgili bölümlere yazınız.

Son olarak, "tamam" seçeneğine tıklayınız.

Emekli Sandığı yani 4C kurumu için "Ne Zaman Emekli Olurum" sistemi

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yani SGK nın, alt birimlerinden biri olan Emekli Sandığı yani 4C kurumuna bağlı olarak çalışmakta olan vatandaşlar, şimdi anlatacağımız gibi, ne zaman emekli olabileceklerini, gerçeğe en yakın şekilde hesaplayabilmektedirler. Bu durumda, Emekli Sandığı yani 4C kurumuna bağlı olarak çalışan vatandaşlar, şu şekilde emeklilik hesaplaması işlemlerini yapabilirler;

İnternet aracılığı ile,Emekli Sandığı yani 4C kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapınız. Ardından ise;"Doğum tarihinizi" "Cinsiyetinizi" ve "Hizmet başlangıç ve bitiş tarihinizi"sistemde bulunan ilgili alanlara yazınız.

Haberimizin sonuna gelmiş durumdayız ve sizlerin de fark ettiği üzere, emeklilik hesaplaması yapılması adına faaliyet gösteren, Ne Zaman Emekli Olurum uygulaması, her üç kurum için de oldukça pratik bir şekilde yapılabilmektedir. Yani, çok az bir internet kullanımı bilgisine sahip her vatandaş, bu anlatmış olduğumuz şekli ile, ne zaman emekli olabileceklerini hesaplayabilirler.