Gündem Ne zaman emekli olurum sorusu için internet uygulaması!

Ne zaman emekli olurum sorusu için internet uygulaması!

27.10.2016 - 08:11 | Son Güncellenme:

SGK internet hizmetleriyle internette ne zaman emekli olurum uygulamasıyla emekliliğe ne kadar kaldığı öğrenilebiliyor. Güncel SSK hizmet durumu üzerinden SSK emekliliği için kalan şart durumuna dair ayrıntılı bilgiler ne zaman emekli olurum uygulamasından öğrenilebiliyor. Ne zaman emekli olurum uygulaması tüm SSK sigortalıları tarafından kullanılabiliyor.

Ne zaman emekli olurum sorusu için internet uygulaması

Modern toplum yaşantısı çerçevesinde artık Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sigorta ve emeklilik hizmetleri sunuluyor. Bu çerçevede internet altyapısını da vatandaşlara sunduğu hizmetlerinde aktif şekilde kullanan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri arasında bulunan ne zaman emekli olurum uygulaması ise Sosyal Sigortalar Kurumu mükelleflerinin güncel sigorta durumlarına göre SGK’ nın SSK emeklilik şartları çerçevesinde emekliliklerine ne kadar kaldığını öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde emekliliğin ne zaman olacağını merak eden vatandaşlar SSK ne zaman emekli olurum uygulamasını oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanıyor.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de hızla gelişen modern yüzyıl teknolojisi sayesinde artık vatandaşlar interneti etkin biçimde özellikle 2000’li yılların ortalarından bu yana kullanan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internette oluşturduğu e-SGK ağı hizmetlerini kullanarak sadece dakikalar içerisinde emeklilikleri ile ilgili bilgi alabiliyor. Bu çerçevede de SSK sigortalısı internet ortamında bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı hizmet uygulamalarından olan ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanıyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde internet kullanımının oldukça popüler bir seviye ulaşması da son yıllarda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet altyapısının etkin oldukça etkili olarak kullanılmasında önemli etkilerde bulunuyor. Bu çerçevede de Türkiye’deki tüm SSK sigortalısı son derece pratik bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun elektronik ortam üzerinde yer alan SSK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden emekliliklerinin hangi tarihte olacağını ve ne kadar kaldığına dair ayrıntılı bilgileri öğrenebilme şansına sahip olabiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun elektronik ortam üzerinde yer alan e-SGK ağı hizmet uygulamalarından birisi olarak ön plana çıkan SSK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden tüm Sosyal Sigortalar Kurumu mükelleflerinin SSK emeklilik şartlarını tamamlayabilmeleri için ne kadar kaldığına dair ayrıntılı bilgiler alabilmesi sağlanıyor. Türkiye’de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından uygulanmakta olan SSK emeklilik uygulamaları çerçevesinde özel sektör alanındaki şartlar ve ihtiyaçlar ve aynı zamanda da ülke kaynakları çerçevesinde belirlenen SSK emeklilik şartlarını yerine getiren SSK sigortalısı emekliliğini alabilme hakkına sahip olabiliyor. Bu çerçevede SSK’lıların SSK emeklilik yaşı, SSK hizmet süresi ve SSK prim ödeme gün sayısı şartlarını yerine getirmesi gerekiyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan SSK ne zaman emekli olurum uygulaması ise SSK mükelleflerinin kolay bir şekilde bu SSK emeklilik şartları ve güncel sigortalılık durumlarına göre emekliliklerine kadar kaldığını öğrenebilme şansına sahip olunmasını sağlıyor.

İnternet ortamı üzerinde yer alan SSK ne zaman emekli olurum uygulamasında mükellefler öncelikli olarak cinsiyet, doğum tarihi, erken yaşlanma durumu, malullük durumu ve hizmete başlama tarihlerini giriyor. Daha sonra ise SSK sigortalısı SSK prim ödeme gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, fiili gün sayısı, askerlik-sanatçı gün sayısı, yurtdışı gün sayısı ve 3600 günün doldurulduğu tarih bilgilerini girerek ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde SSK emeklilik yaş şartı, hizmet süresi ve prim ödeme gün sayısı açısından ayrıntılı olarak emekliliklerine normal şartlarda ne kadar kaldığını öğrenebiliyor.