Gündem Ne zaman emekli olurum sorusuna internet uygulaması ile cevap bulabilirsiniz!

Ne zaman emekli olurum sorusuna internet uygulaması ile cevap bulabilirsiniz!

30.11.2016 - 09:06 | Son Güncellenme:

SSK mükellefleri için internette SSK ne zaman emekli olurum hizmeti sunuluyor. Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefleri internette online SSK emeklilik tarihini SSK ne zaman emekli olurum uygulamasından öğrenebiliyor. Online SSK ne zaman emekli olurum uygulaması SSK mükelleflerinden yoğun ilgi görüyor.

Ne zaman emekli olurum sorusuna internet uygulaması ile cevap bulabilirsiniz

İnternet hizmetlerinin yaşamın her alanında kendisine en etkin şekilde yer edinmekte olduğu bugünlerde vatandaşlar sadece dakikalar içerisinde en güncel kamu bilgilerine internetten ulaşabiliyor ve kamu sorgulamalarını gerçekleştirebiliyor. Bu çerçevede Sosyal Güvenlik Kurumu, bu alanda Türkiye’nin lider kamu kurum ve kuruluşu olurken, Türkiye’de milyonlarca Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefine yönelik olarak online ne zaman emekli olurum uygulaması hizmeti sunuluyor. Türkiye’de özel sektör alanında çalışmakta olan ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bünyesindeki Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefliği bulunan vatandaşların SSK emekliliklerinin hayalini kuruyor. Bu sebep ile de SGK’ya yönelik olarak SSK emekliliklerinin hangi tarihte olacağına ilişkin olarak çeşitli sorgulamalar gerçekleştiriyor.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

21.yüzyıl teknolojisinin hızlı gelişimi ile birlikte artık insanların yaşamlarının her alanında son derece etkin bir şekilde kullanmakta olduğu modern yüzyıl internet teknolojileri ile işlemlerini reel işlem kanallarına göre daha hızlı ve daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesinden dolayı oldukça yoğun şekilde internet hizmetlerine yoğun ilgi gösteriyor. Bunun yanı sıra her geçne gün hızla gelişen ve dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de oldukça popüler bir hale gelen mobil akıllı cihaz ürünleri yardımı ile vatandaşların yaşamlarında nerede bulunuyor olursa olsun internete her yerden erişim sağlayabilme şansına sahip olabiliyor. Bu durumda internetin ve dolayısı ile de internet üzerinde hizmete açılan online hizmet uygulamalarının oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmasına yol açıyor. Bu çerçevede de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK ne zaman emekli olurum uygulaması da milyonlarca SSK mükellefi tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online SSK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan SSK emeklilik şartları ve güncel SSK hizmet durumu bilgileri üzerinden SSK emeklilik tarihinin normal olarak ne zaman olacağını öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamaları arasında yer alan SSK ne zaman emekli olurum uygulaması ile SSK emekliliği için ne kadar öğrenebilme şansına sahip olabilirken SSK mükellefleri kariyer planlamalarını çok daha başarılı ve çok daha doğru bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan online ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde en doğru sonuçlara ulaşabilmek için talep edilen kimlik bilgileri, kişisel bilgiler ve sigortalılık durumu bilgilerinin eksiksiz ve doğru olarak girilmesi gerekiyor. Bu çerçevede de SSK ne zaman emekli olurum uygulamasında ilk aşamada cinsiyet, doğum tarihi, hizmete başlama tarihi, erken yaşlanma durumu ve malullük durumu bilgilerinin girilmesi gerekiyor. SSK ne zaman emekli olurum uygulamasının 2.aşamasında ise SSK prim ödeme gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, yurtdışı gün sayısı, fiili hizmet süresi, askerlik/sanatçı gün sayısı ve 3600 günün doldurulduğu tarih bilgilerinin girilmesi gerekiyor.