Gündem Ne zaman emekli olurum uygulaması emeklilik hesaplamalarını kolaylaştırmaya devam ediyor!

Ne zaman emekli olurum uygulaması emeklilik hesaplamalarını kolaylaştırmaya devam ediyor!

11.02.2015 - 16:05 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamasısayesinde oldukça kolay bir biçimde size emeklilik hesaplamalarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Emeklilik hesaplamalarınız izlemeniz gereken yol şu şekildedir;

Ne zaman emekli olurum uygulaması emeklilik hesaplamalarını kolaylaştırmaya devam ediyor

Henüz emekli olmamış, çalışmaya devam eden kişilerin kullanımı için düzenlenmiş olan ‘Ne Zaman Emekli Olurum’ uygulaması, SGK’nın çatısı altında bulunan BAĞ-KUR, Emekli Sandığı ve SSK kurumları için farklı şekilde yapılandırılmıştır. Uygulamayı aktifleştirmek için, bu kurumlardan hangisine bağlı olursanız olun, öncelikle kişisel durumlarınızı, erken emeklilik, yaş şartı, maluliyet durumu gibi bilgilerinizi sisteme giriniz.

Haberin Devamı

BAĞ-KUR, Emekli Sandığı ve SSK için farklı şekillerde sunulan, bu üç uygulamanın kullanım yöntemleri hemen hemen benzer şekilde düzenlenmiştir.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM TIKLA ÖĞREN!

4A (SSK)Ne Zaman Emekli Olurumuygulaması için izlenecek yol:

Sadece, SSK şimdiki adı ile 4A kurumuna bağlı olarak çalışan kişilerin kullanabileceği bir uygulamadır. Hesaplama yapmak için; doğum tarihi, işe giriş tarihi, ilk tescil tarihiniz ve prim günlerinizi uygulamada bulunan gerekli bölümlere yazınız. Fakat bu uygulamada 3 ayrı tarih baz alınarak hesaplama yapılmaktadır. Bu tarihler, ilk kez sigortalı olarak işe başlama tarihinize göre 08.09.1999 tarihi ve öncesi, 08.09.1999 ile 01.05.2008 tarihi sonrası şeklinde değişmektedir.

Haberin Devamı

4B (BAĞKUR) Ne Zaman Emekli Olurumuygulamasıiçin izlenecek yol:

SSK ve Emekli Sandığı kurumlarından farklı olarak, BAĞKUR kurumunda düzenleme farklı şekildedir. Bundan dolayı, BAĞKUR’ a bağlı olarak çalışanlar kendi primlerini kendileri ödemek durumundadır. 4B (BAĞ-KUR) ‘Ne Zaman Emekli Olurum’ uygulamasını kullanarak hesaplama yapabilmek için, emeklilik türü ve eğer varsa özel durum bilgilerini sisteme giriniz ve ‘Gönder’ seçeneğine tıklayınız. Bu şekilde, ne zaman emekli olacağınıza dair tarih hakkında, gerçeğe en yakın şekilde bilgi edinebilirsiniz.

4C (Emekli Sandığı) Ne Zaman Emekli Olurumuygulamasıiçin izlenecek yol:

Emekli Sandığı kurumuna bağlı olarak çalışan kişilerin, hesaplama yapabilmesi için düzenlenen bu uygulamada, hesaplama yapabilmek için ilk olarak, sigortalı olarak hizmete başlangıç ve bitiş tarihi bilgileri sisteme girilmelidir. Daha sonra, doğum tarihiniz vb gibi kişisel bilgilerinizi sisteme giriniz. Ayrıca, maluliyet ve erken yaşlanma gibi durumlarınız var ise bunları da sisteme aktarınız. Son olarak ekranda yer alan ‘Diğer Bilgiler’ bölümünde bulunan bilgilerinizi girip ‘Gönder’ seçeneğine tıklayınız.