Gündem Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması ile Emeklilik Tarihinizi Öğrenin!

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması ile Emeklilik Tarihinizi Öğrenin!

14.02.2015 - 13:02 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulaması ile gerçekleştirmek istediğiniz emeklilik işlemlerini kolayca gerçekleştirebilirsiniz!

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması ile Emeklilik Tarihinizi Öğrenin

Emeklilik her vatandaş için oldukça önem taşıyan bir konudur. Her vatandaş emekli olup rahat bir yaşam sürmenin hayaliyle yıllar boyunca çalışır. Çalıştığı dönem itibariyle de herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumu'na prim yatırır. Yatırılan bu primler sonucunda emeklilik şartlarını da sağlıyorsa emekli olmaya hak kazanır. Ancak çalıştığımız dönemlerde hepimiz ne zaman emekli olacağız acaba demekten kendimizi alamayız. Bunun için de Sosyal Güvenlik Kurumu biz vatandaşlara birkaç uygulama sunmuştur. Bu uygulamalar sayesinde artık ne zaman emekli olurum hesaplaması yapmak çok kolay. İnternet üzerinden basit birkaç işlem sonucunda yapacağınız işlemlerle emekli olacağınız yılı hesaplayabilirsiniz. Peki nasıl mı?

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA

Öncelikle bağlı olduğunuz kurumun emeklilik hesaplamak için uygulamaya koyduğu internet adresine girişinizi gerçekleştirmelisiniz. Bu girişi size verdiğimiz link yardımıyla yapabilirsiniz.

Eğer SSK'ya bağlıysanız ve SSK'dan ne zaman emekli olurum diyorsanız öncelikle yapmanız gereken cinsiyetinizi, doğum tarihinizi ve hizmete başlama tarihinizi girmektir. Daha sonra erken yaşlanmaya ve maluliyete sahip olup olmadığınızı belirtiniz. Ardından SSK prim ödeme gün sayınızı, diğer kurumlara ait gün sayınızı, askerlik ya da sanatçı gün sayınızı, fiili gün sayınızı ve yurtdışı gün sayınızı giriniz. Tüm bu bilgilere hizmet dökümü sorgulaması yaparak ulaşabilirsiniz. Son işlem olarak 3600 günün dolduğu tarihi girip gönder butonuna tıklayınız. Karşınıza gelecek sayfada hangi yılda emekli olacağınızı görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Ancak ben BAĞ-KUR'a bağlıyım diyorsanız öncelikle; emeklilik türünüzü, cinsiyetinizi ve doğum tarihinizi giriniz. Daha sonra maluliyetiniz varsa derecesiyle birlikte giriniz. Erken yaşlanmanızın olup olmadığını ve bakıma muhtaç çocuğa sahip olup olmadığınızı belirterek son işlem olan yurtdışı borçlanmasıyla emekli olmak istiyorum seçeneğini size uygun biçimde seçiniz. Bunları yaptıktan sonra tamam butonuna basarak emeklilik tarihinizi öğrenebilirsiniz.

Son olarak da Emekli Sandığı'na bağlı vatandaşlarımızın nasıl emeklilik hesaplaması yapacaklarını anlatalım. Burada yapılacak işlemler doğum tarihi ve cinsiyet girildikten sonra hizmet sürelerinin başlangıç ve bitiş tarihlerini girmektir. Başlangıç ve bitiş tarihleri hizmet dökümü sonucunda öğrenilebilir. Bu tarihleri girdikten sonra emeklilik hesaplama işleminizi tamamlayabilirsiniz.