Gündem Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Erken Emeklilik Yaşınızı Hesaplayın

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Erken Emeklilik Yaşınızı Hesaplayın

22.04.2015 - 11:20 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak emeklilik hesaplamalarınızı kolayca yapabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm detaylar haberimizde!

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Erken Emeklilik Yaşınızı Hesaplayın

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından vatandaşların sigortalı olarak çalışmalarının sonucunda belirlenen şartları yerine getirmeleri durumunda emekli olabilme hakkı sunuyor. Türkiye’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı olarak vatandaşa sigorta hizmetleri sunmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu bulunuyor. Böylelikle de insanların yaşlılık dönemlerinde daha yüksek refah seviyesine ve ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanabilme hakkına devam edebilmelerine olanak sağlıyor. Bu neden ile de günümüz modern çağında en yoğun şekilde uygulanmakta olan sigorta hizmetlerinde farklı çalışma alanlarına yönelik olarak farklı emeklilik hizmetleri sunuluyor. Modern çağın Türkiye’sinde de sigorta sistemleri farklı çalışma alanlarına ve sektörlerine göre en aktif şekilde uygulanmaya devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı olarak vatandaşlara sigorta hizmetleri sunmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında yer alan sigorta kollarından herhangi birisine bağlı olarak çalışan her sigorta mükellefi emekli olma hakkına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

EMEKLİLİK YAŞI

Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında yer alan her sigorta koluna yönelik olarak belirlenmiş olan sigorta prim gün sayısı ve emeklilik yaşı gibi şartları yerine getirmesi halinde emeklilik hakkına sahip olabiliyor ve emeklilik talebinde bulunabiliyor. Günümüz modern Türkiye’sinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kamu hizmetlerinde Emekli Sandığı (4C), özel sektörde SSK (4A) ve kendi işletmesine sahip olan kişiler için Bağkur (4B) sigorta sistemleri uygulanıyor. Bu her sigorta sisteminin kendi gereksinim ve özelliklerine göre Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan emeklilik şartları bulunuyor. Gelişen internet teknolojisini en aktif şekilde kullanmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu SSK sigortalısına yönelik olarak dijital platformda ne zaman emekli olurum online hizmeti sunuyor. Türkiye’de gelişen internet teknolojisini en aktif şekilde kullanmakta olan devlet kurumlarının başında gelen Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşların sigorta işlemlerini daha hızlı, daha kolay ve daha modern biçimde yapabilmesine imkan veriyor.

Haberin Devamı

Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformda SSK sigorta mükelleflerine yönelik olarak emeklilik ile ilgili olarak sunmakta olduğu ne zaman emekli olurum uygulamasına SGK resmi internet sayfasında bulunan online hizmetler menüsü üzerinden erişim sağlanabiliyor. Bu uygulamayı kullanan SSK sigortalısı sigorta prim ödeme gün sayısı, çalışma gün sayısı ve yaşına göre Sosyal Güvenlik Kurumu’nun güncel sistemine göre ne zaman emekli olacağına ilişkin bilgi alabilme imkanına sahip olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformda hizmete açmış olduğu ne zaman emekli olurum uygulaması da ne zaman emekli olacağı ile ilgili olarak bilgi edinmek isteyen sigorta mükellefleri tarafından en yoğun şekilde kullanılıyor.

SGK’ nın internet üzerinde bulunan ne zaman emekli olurum uygulamasına dijital platformda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasındaki online hizmetler menüsünden erişim sağlanabiliyor. Bu ekranda sigorta mükellefleri ne zaman emekli olabileceklerini kendilerinden istenen bilgileri doğru ve eksiksiz olarak girerek en doğru şekilde öğrenebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden sorgulamayı kişisel bilgiler ve sigorta bilgileri girerek gerçekleştirebiliyor. Bu uygulama ekranında öncelikle ‘cinsiyetiniz’, ‘doğum tarihiniz’, ‘hizmete başlama tarihiniz’, ‘maluliyetiniz var mı?’ ve ‘erken yaşlanma var mı?’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeniz gerekiyor. İkinci aşama olarak nitelendirilmekte olan ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde sigorta mükelleflerinin ‘SSK prim ödeme gün sayısı’, ‘diğer sandıklara ait gün sayısı’, ‘askerlik/sanatçı gün sayısı’, ‘fiili gün sayısı’, ‘yurtdışı gün sayısı’ ve ‘3600 günün doldurulduğu tarih’ bilgilerinin eksiksiz olarak girmeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

Günümüzde SSK sigorta mükellefleri özellikle de sigortalı olarak çalışmakta oldukları dönem içerisinde emeklilikleri için kalan şart durumunun en güncel durumunu merak ettiğinden sürekli olarak dijital platformda yer alan bu hizmeti en yoğun şekilde kullanılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulamasını en aktif şekilde kullanmakta olan sigorta mükellefleri internet üzerinde SSK sigortası emeklilik şartlarına ve güncel sigorta bilgilerine göre emeklilikleri için ne kadar kaldığını öğrenebiliyor. Bu kapsamda ayrıntılı bilgilere ulaşabilen sigorta mükellefleri özellikle emeklilikleri için kalan yaş, kalan hizmet süresi ve kalan sigorta prim ödemesi bilgilerine kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor. Diğer sandıklar olan Bağkur ve Emekli Sandığı içinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformda hizmet veren emeklilik uygulamaları bulunuyor.