Gündem Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Emeklilik Yaşı Ve Emeklilik Tarihi Nasıl Öğrenilir?

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Emeklilik Yaşı Ve Emeklilik Tarihi Nasıl Öğrenilir?

06.05.2015 - 11:37 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak erken emeklilik hesaplamalarınızı kolayca yapabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm detaylar haberimizde!

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Emeklilik Yaşı Ve Emeklilik Tarihi Nasıl Öğrenilir

Dijital platformda yer alan ne zaman emekli olurum uygulaması sayesinde sigorta mükellefleri emekliliklerinin ne zaman olacağına ilişkin olarak ayrıntılı bilgilere ulaşabilme imkanına sahip olabiliyor. Bu neden ile de sigorta mükellefleri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum uygulamasının online hizmetlerini kullanabilmektedirler. Türkiye’de gelişen internet teknolojisini en aktif şekilde kullanan kamu kurumlarının başında gelen Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformdaki tüm online hizmetleri sigorta mükelleflerinin, sigorta işlemlerini daha kolay ve daha pratik bir şekilde yapabilmesine yardımcı oluyor. Bu neden ile de günümüz modern çağında son derece yoğun ve sık bir şekilde sigorta mükellefleri tarafından kullanılıyor.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan online hizmetleri ile birlikte artık çok daha pratik bir şekilde sigorta işlemleri online olarak yapılabiliyor. Gelişen internet teknolojisi, dünyanın her yerinde kamu kurumları tarafından yoğun olarak kullanılıyor. Türkiye’de de kamu kurumları tarafından en yoğun şekilde kullanılan gelişen internet teknolojisi, en aktif şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kullanılıyor. Vatandaşların daha pratik ve daha kolay bir şekilde sigorta işlemlerini gerçekleştirebilmelerine yardımcı olacak yeni online hizmetleri ile dijital platform üzerinde daha geniş bir şekilde kendisine yer edinen Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerindeki resmi web sitesi üzerinden kolay bir şekilde online hizmet uygulamalarına erişim sağlanabiliyor. Sigorta mükelleflerinin internete erişim sağlayabildikleri her yerden kullanabildikleri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri ile birkaç dakika içerisinde sigorta ve emeklilik işlemleri gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum uygulaması da Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sigorta mükelleflerine yönelik olarak dijital platform üzerinde hizmete açmış olduğu bir online uygulama olarak öne çıkıyor. ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde sigorta mükellefleri güncel sigorta durumları ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun güncel SSK emeklilik şartları gibi noktalara göre emekliliklerinin ne zaman olacağını öğrenebiliyor.

Sigorta mükelleflerinin ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde öncelikli olarak bazı kimlik ve sigorta bilgilerini girmeleri gerekiyor. Sigorta bilgilerinin güncel durumu hakkında bilgi sahibi olmayan sigorta mükellefleri için dijital platformda E-SGM uygulaması ve e-Devlet sistemi bulunuyor. E-SGM uygulaması bakımda olduğundan sigorta mükellefleri SSK sorgulama ile güncel sigorta bilgilerini e-Devlet sisteminden öğrenebiliyor. Öğrenilen bu sigorta bilgilerinin ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde girilmesi gerekiyor. Sigorta mükellefleri öncelikle ‘cinsiyet’, ‘doğum tarihi’, ‘hizmete başlama tarihi’, ‘maluliyetlerinin olup olmadığını’ ve ‘erken yaşlanmalarının olup olmadığını’ girmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

Bu bilgileri giren sigorta mükellefleri ne zaman emekli olurum uygulamasında ikinci aşamada ‘SSK prim ödeme gün sayısı’, ‘diğer sandıklara ait gün sayısı’, ‘askerlik/sanatçı gün sayısı’, ‘fiili gün sayısı’, ‘yurtdışı gün sayısı’ ve ‘3600 günün doldurulduğu tarih’ bilgilerini girmeleri gerekiyor. Kişisel ve sigorta bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak giren sigorta mükellefleri ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden emekliliklerinin normal şartlarda ne zaman olacağını öğrenebiliyor. Sigorta mükellefleri güncel sigorta durumu ve SSK emeklilik şartlarına göre emeklilik yaşını, ödemeleri gereken sigorta prim gün sayısını ve hizmet süresini öğrenebiliyor. Sigorta mükellefleri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olabilirim uygulamasından öğrenebilecekleri emeklilik bilgilerini e-Devlet sistemi üzerinden de öğrenebilme fırsatları bulunuyor.

Haberin Devamı

Sigorta mükellefleri dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemi üzerinden ne zaman emekli olacaklarını ise sisteme giriş yaparak öğrenebiliyor. Sigorta mükelleflerinin dijital platform üzerinde yer alan turkiye.gov.tr adresine girerek, sisteme giriş sayfasından kolay bir şekilde emekliliklerinin ne zaman olacağı bilgisine tarih ve kalan prim ödeme gün sayısı, hizmet süresi ve emeklilik yaş haddi gibi bilgiler ile ayrıntılı olarak öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Günümüz modern çağında sigorta mükellefleri tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerindeki e-Devlet sistemindeki online uygulaması sayesinde emekliliğin hangi tarihte olacağı öğrenilebiliyor. Özellikle de 7200, 5400 ve 3600 gün üzerinde emeklilik hesaplamalarını ayrıntılı olarak gerçekleştiren bu uygulama üzerinde sigorta mükellefleri emeklilikleri için kalan yaş, kalan hizmet süresi ve kalan prim ödeme gün sayısı şartlarını öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu özellikleri nedeni ile de SSK sigorta mükellefleri tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.