Gündem Ne zaman emekli olurum uygulamasını nasıl kullanabilirim?

Ne zaman emekli olurum uygulamasını nasıl kullanabilirim?

09.09.2016 - 11:03 | Son Güncellenme:

Ne Zaman Emekli Olurum işlemini gerçekleştirmek artık çok kolay. Ne zaman emekli olurum başlığı ile online olarak e-Devlet üzerinden bu hizmetten faydalanabiliniyor. İşte Ne zaman emekli olurum uygulamasının ayrıntıları ve merak edilen soruların cevapları...

Ne zaman emekli olurum uygulamasını nasıl kullanabilirim

Sosyal devlet anlayışı ile ilerleyen ve de bu yapıya sahip olan hemen hemen pek çok devlet emeklilik kurumunu vatandaşların hizmetine sunmaktadırlar. Verilen bu hizmet oldukça büyük bir geçmişe dayanır. Bu hizmete sunulmuş olan kurumlar hakkında daha birçok başka hizmetlerde bulunur. İşleyiş bakımından ülkemizde çalışan her birey geleceğini daha garantiye almak için güvende tutmak için her ay düzenli olarak bağlı oldukları kuruma prim ücreti ödemektedirler. Bu şekilde bağlı oldukları sigorta kurumlarından hizmet almaya hak kazanırlar. Ödenen bu prim ücretleri vatandaşın herhangi bir hastalığında ya da eczaneden ilaç alımında büyük kolaylık sağlar.

Haberin Devamı

Artık erken zamanda bu sigortaların yaptırılmış olması da önemseniz. Daha genç emeklilik için bu işlem önemlidir. Yani erken yaşta sigorta kurumunda girişi bulunan vatandaşların emekli olma yaşı daha da gençtir. Ödenen prim ücretleri, sigortaya başlanan yaş ve de diğer koşullar göz önünde bulundurularak vatandaşların belirli zamanda gerekli olan bu hizmet adı altında ki çalışmalardan yararlanmış olmaları önemlidir. Sahip olduğunuz bu sağlık güvencesi kurumlarının sunduğu imkân ile beraber bizler yaşımız geldiği zamanlarda emekli olabilme hakkına sahip oluruz.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her vatandaş kalabalık şehir hayatından sıyrılıp sakin kasaba hayatına geçiş yaptığı dönemleri dört gözle bekler. Emekli olma hayali her çalışan kişinin kafasında kurmuş olduğu planlardan birisidir. Çünkü artık rahat bir şekilde yaşamanın tadını çıkarmak ister. Her ne kadar ülkemizde emekliliklere verilen maaş çok az olsa da bu emeklilik dönemini herkes iyi geçirmek ister. VE de çoğu zamanlarda emeklilik yaşlarını merak ederler. Emeklilik hesaplamamaları oldukça zordur. Yapılabilmesi için mutlaka bir kuruma başvurulması gerekir. Sosyal Güvenlik Kurumlarının kurum binası üzerinde verdiği bu hesaplamalar artık internet üzerinden de yapılabiliriz. Yani herkes aslında ne zaman emekli olacağını artık kendisi öğrenebilir. Ne zaman emekli olacaklarını öğrenmek için ise ilgili kuruma gitmeye gerek kalmadan evde kolayca öğrenebilirler. İşte bunun gibi sebepler dolayısı ile vatandaşlar online internet sistemini kullanırlar.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemine giriş yaptığınız ekran üzerinde ilgili sayfada yer alan ‘’4A Ne Zaman Emekli Olurum’’ uygulamasına giriş yapınız. Ne zaman emekli olurum başlığının altında bu seçenekleri zaten sizler göreceksiniz. Sonraki aşama ise doğum tarihinizi, işe giriş tarihinizi, ilk tescil tarihinizi ve de prim günlerinizi sistemde ki ilgili alanlara yazmalısınız. Bu bilgilerin doğruluğu içinde Sosyal Güvenlik Kurumunu ziyaret edebilirsiniz. Ardından tüm bilgilerinizi ne zaman emekli olurum sayfasına giriniz. bu alanda bulunan tüm bilgileri doldurarak ne zaman emekli olurum sorusuna en erken şekilde cevap verebilirsiniz. İşte bu nedenle yapılacak olan bu ne zaman emekli olurum işlemi oldukça kolaydır. Üstelik e-Devlet sistemi bizlere yedi gün yirmi dört saat hizmet verir. Vatandaşlar istedikleri zaman bu sisteme giriş yaparak ne zaman emekli olurum sorgulamasını birkaç dakikada yapabilir. Böylece en güncel ve de en doğru bilgilere birkaç işlem yaparak oldukça kolay bir şekilde ulaşabilirler.