Gündem Ne zaman emekli olurum uygulaması şifresiz kullanılıyor mu?

Ne zaman emekli olurum uygulaması şifresiz kullanılıyor mu?

30.09.2016 - 10:17 | Son Güncellenme:

Çalışma hayatına başlayan her vatandaş her zaman ne zaman emekli olurum diye düşünmeye başlar. Artık verilen e-Devlet sisteminden ne zaman emekli olurum çalışması sayesinde bizler de kolay bir şekilde bu sistemden yardım alabiliriz. Ne zaman emekli olurum sayfasını kullanarak gerekli bilgilere ulaşabiliriz.

Ne zaman emekli olurum uygulaması şifresiz kullanılıyor mu

Ne zaman emekli olurum sorusuna son zamanlarda en iyi yanıtın geldiği sistem devletimiz tarafından oluşturulmuştur. Devlet kurumlarında herhangi bir işlem yapılmadan önce gereken bazı çalışmalar vardır. Vatandaşlarda bu çalışmalardan yardım alabilmek için oluşturulan gerekli çalışmaları kullanır. Günümüzde kendi çalışma hayatından zaman ayırıp en basit fatura ödeme işlemlerinin yapılması bile oldukça zor durumda iken bizlerin şuan da kısa bir süre çerçevesi içerisinde emeklilik yaşlarını öğrenebilmesinin imkânı yoktur. Ne zaman emekli olurum adına oluşturulan resmi sayfası kullanarak artık vatandaşların her biri merak ettiği bu gibi çalışmalardan kolayca yardım alabilir. Artık binlerce vatandaşın kullanıma geçtiği internet sistemi üzerinden de bizler her istediğimizde bazı bilgilere küçük birkaç işlemle ulaşabiliriz. Bu işlemlerden biri de emekli olacağımız yaştır.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sigorta kurumlarına ödenen bazı ücretler karşılığında elde edebildiğimiz emeklilik işlemi sonucunda vatandaşların her biri emekli olacağı günü iple çekmeye başlar. Böyle durumlarda yapılan ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanabilmek için de bizlerin tek yapması gereken şey internet ile olan erişimlerini sağlamaktır. Emeklilik bilgilerin sosyal halinde elde tutulması sonucunda vatandaşların hızlı bir şekilde kullanıma geçtiği bazı çalışmalar vardır. Vatandaşlar olarak bizler de e-Devlet adında oluşturulan sistemlere giriş yaparak kısa bir zaman dilimi içerisinde belirlenen bu hizmetten yardım alabiliriz. Artık vatandaşların her birinin kullanıma geçtiği bu çalışmalar sonucunda bizler de kısa bir zaman dilimi içerisinde verilen bu tip çalışmalardan kolayca yararlanabiliriz. Teknolojik anlamda bizlere farklı imkânlar sunan bu e-Devlet sistemi üzerinde bulunan ne zaman emekli olurum işlemi sayesinde pratik bir şekilde işlemimizi gerçekleştirebiliriz.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi üzerinden verilen bu çalışmalardan yardım alabilmek için bizlerin bu sisteme sadece bir üyelik yapması yeterli olur. Ancak bunun yanında belirlenen üyelik işlemi için yapılması gereken bazı işlemler vardır. Üyelik işlemi kişinin T.C. kimlik numarası ile olmaktadır. Üye olmadan da hiç bir işlem yapma şansınız yoktur. Bir PTT şubesine giderek vezne görevlisine e Devlet sistemine üye olmak istediğinizi belirtmeniz şeklinde olacaktır. Alacak olduğunuz bu şifre ve T.C. kimlik numaranız ile birlikte e Devlet sistemine giriş yapabilme imkanınız vardır. PTT şubesi vermiş olduğu tüm bu hizmetler için sizden 2 TL tutarında işlem ücreti talep etmektedir. İşte bu işlem ücreti sonucunda ne zaman emekli olurum sayfasına giriş yapabilirsiniz. Emeklilik için belirlenen yaşı, ödenen prim ücretini, sigorta kurumunun adını gibi belirli bilgileri sisteme girerek kısa bir zaman ne zaman emekli olurum adında kafanızda oluşan soru işaretlerine yanıt bulabilirsiniz.