Gündem Ne zaman emekli olurum uygulaması SGK tarafından hizmete sunuldu!

Ne zaman emekli olurum uygulaması SGK tarafından hizmete sunuldu!

19.10.2016 - 09:19 | Son Güncellenme:

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) ne zaman emekli olurum uygulaması milyonlarca SSK’lı tarafından kullanılıyor. Milyonlarca SSK sigortalısı artık internetten SSK emeklilik tarihlerini ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden öğrenebiliyor. SSK ne zaman emekli olurum uygulaması ile SSK emeklilik şartları çerçevesinde güncel SSK hizmet durumundan SSK emekliliğine ne kadar kaldığı öğrenilebiliyor.

Ne zaman emekli olurum uygulaması SGK tarafından hizmete sunuldu

Modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşların yaşlılık dönemlerinde emeklilik haklarını alabilmeleri amacı ile uygulanan sosyal güvenlik sistemleri bulunuyor. Bu çerçevede de Türkiye’de özel sektör alanında çalışmakta olan tüm vatandaşlar, Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefi oluyor. Bu çerçevede Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından internet ortamı üzerinde oluşturulan e-SGK ağı hizmet uygulamaları arasında yer alan SSK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden özel sektör çalışanı olan tüm SSK mükelleflerinin sadece dakikalar içerisinde en güncel SSK emeklilik tarihini öğrenebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Özellikle Türkiye’de sayıları her geçen gün artan ve milyonlarca vatandaşı kapsamı içerisine alan Sosyal Sigortalar Kurumu sistemi mükellefliği çerçevesinde çalışan vatandaşlar çalışma dönemleri boyunca emekliliklerinin ne zaman olacağını merak ediyor.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de emekliliğin hangi tarihte olacağının en çok merak edilen konulardan birisi olması dolayısı ile günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na yönelik olarak SSK sigortası mükellefleri tarafından oldukça yoğun bir başvuru talebi geliyor. Bu durum zaten çok yoğun bir işlem trafiğinin yer aldığı Sosyal Güvenlik Kurumu’nda oldukça ciddi bir iş yükü oluşturuyor ve kurum ii hizmet uygulamalarının ağırlaşmasına ve vatandaşların çok daha güçlü bir şekilde işlemlerini gerçekleştirebilmelerine yol açıyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu 2006 yılından bu yana Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşları arasında internet altyapısını en aktif şekilde kullanan kamu kurumu pozisyonunda yer alıyor ki bu kapsamda da internet ortamı üzerinde oldukça geniş bir hizmet kapsamına sahip olan e-SGK ağı uygulamaları bulunuyor. Bu çerçevede de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından SSK mükelleflerine yönelik olarak SSK ne zaman emekli olurum hizmeti sunuluyor.

İnternet ortamı üzerinde yer alan SSK ne zaman emekli olurum uygulaması ile birlikte milyonlarca SSK mükellefi tarafından internet ortamından kolay ve pratik bir şekilde emeklilik tarihinin ne zaman olacağı bilgisine ulaşılabiliyor. 7 gün 24 saat kullanılabilmekte olan ve internete erişim sağlanabile her yerden sadece birkaç dakika içerisinde gerçekleştirilebilmekte olunan SSK ne zaman emekli olurum uygulaması ile birlikte SSK mükelleflerinin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan SSK emeklilik şartları çerçevesinde ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilme şansına sahip olabilmesine yardımcı oluyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK ne zaman emekli olurum uygulaması ücretsiz ve şifresiz olarak kullanılabiliyor. Ancak SSK mükelleflerinin uygulama üzerinde kendisinden istenen sigorta ve kişisel bilgilerini girmeleri gerekiyor.

Bu çerçevede de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde SSK’lılar cinsiyet, doğum tarihi, hizmete başlama tarihi, malullük durumu, erken yaşlanma durumu bilgilerini girmeleri gerekiyor. Bunun haricinde SSK mükellefleri tarafından SSK prim ödeme gün sayısı, fiili hizmet süresi, diğer sandıklara ait olan gün sayısı, 3600 günün doldurulduğu tarih, askerlik-sanatçı gün sayısı bilgilerinin eksiksiz ve hatasız olarak girilmesi gerekiyor.