Siyaset Neçirvan Barzani Ankara’ya geliyor

Neçirvan Barzani Ankara’ya geliyor

14.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bağımsızlık referandumu, sonrasında Irak ordusunun Kerkük’e girmesi nedeniyle Kürt yönetimi ile ilişkileri donduran Ankara, normalleşme için kapıyı araladı.

Neçirvan Barzani Ankara’ya geliyor

Kuzey Irak’la ilişkilerin normale dönmesi için Bölgesel Kürt yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Ankara’ya davet edildi. Erdbil merkezli BasNews ajansına konuşan Irak Parlamentosu Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Listesi Parlamenteri İslam Hüseyin, görüşmenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan ziyareti nedeniyle ertelendiğini açıkladı. Hüseyin, Barzani’nin Türk yetkililerinin daveti üzerine Ankara’ya ziyaret gerçekleştireceğini, bölgeden yüksek düzeyde bir heyetin Barzani’ye eşlik edeceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Irak ordusu ile peşmerge arasında çatışmaya son verilmesine yönelik sürdürülen diplomatik çabalar sürerken bölgede durumun normalleşmesine kapsamında olumu gelişmeler de sağlandı. Irak yönetimi, Süleymaniye ve Erbil havaalanlarına uçuş yasağını kaldırmayı gündemine alırken ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Bölgesel Kürt Yönetimi’ne destek vermeye devam edeceklerini açıkladı.

İngiltere’den de davet

Öte yandan gerilimi çözmek için İngiltere Başbakanı Theresa May de Neçirvan Barzani’yi telefonla Londra’ya davet etti. May’in Barzani’ye, “Kürdistan Bölgesi Başbakanı’nı Londra’da görmekten mutlu olacağız ve Irak’taki sorunları yakından görüşebileceğiz” dediği bildirildi.