Siyaset ‘Neden 10 gün beklediniz?’

‘Neden 10 gün beklediniz?’

24.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu, Kaşıkçı olayıyla ilgili hükümeti eleştirdi: “5 Ekim’de Selman, ‘Türkiye’nin başkonsoloslukta arama yapılmasına izin verilebilir’ diyor. Ama 15 Ekim’de arama yaptılar”

‘Neden 10 gün beklediniz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında, Kaşıkçı olayıyla ilgili olarak şunları söyledi:

Haberin Devamı

TALİMATI KİM VERDİ: 5 Ekim. Kaşıkçı’dan bir haber yok ama dünya medyası yazıyor, içeride öldürüldü diye. Veliaht Prens Muhammed bin Selman açıklama yapıyor, ‘Türkiye’nin, başkonsoloslukta arama yapılmasına izin verilebilir’ diyor. Peki arama ne zaman oluyor? 15 Ekim’de. Erdoğan’a birinci soru; neden 10 gün beklediniz? Kim size talimat verdi? İkinci soru; konsolosluğun konutunda da arama yapılacak, 16 Ekim’de. Şu garip işe bakın, ayın 16’sında konsolos elini kolunu sallayarak Suudi Arabistan’a gidiyor. Hunharca işlenen bir cinayetin ya faili ya tanığı neden serbest bırakıldı?

KATİLLER UÇTU: Kaşıkçı’yı öldürmek amacıyla Suudi Arabistan’dan ekip geliyor, konsolosluğa yerleşiyor. Kaşıkçı öldürülüyor, dünya medyasına yansıyor. Öldürenlerin tamamı elini kolunu sallayarak Türkiye’den ayrılıyor. ‘15 kişilik timden, 13 kişi özel jetlerle, iki kişi ise tarifeli uçakla Suudi Arabistan’a gittiler’ diyor. Kuş değil katiller uçtu.

Haberin Devamı

KABUL ETMEYİZ: Diyor ki beyefendi, ‘cinayet İstanbul’da işlendi, failler İstanbul’da yargılansın’. Beyefendi, onlar senin gözünün önünde ve senin himayende yurt dışına çıktı. İktidar sahiplerinden hiç kimsenin katillerle ortaklık yapmasını asla kabul etmeyiz.

'DİPLOMATIN KAÇMASI SKANDALDIR'

MHP lideri Devlet Bahçeli, öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili “Karşımızda resmen bir cinayet vardır. Kaşıkçı alenen ve adice katledilmiştir. Tüm oklar Veliaht Prensi işaret etmektedir” dedi. Bahçeli şöyle devam etti: “Suç mahalli olarak neden İstanbul seçilmiştir? Bu şahıs gerçekte kimdir? Bütün şüphelerin merkezindeki Başkonsolos, tıpkı Papaz gibi, elini kolunu sallayarak ülkesine nasıl dönebilmiştir? Çok ciddi suçlamalara maruz kalmış bir diplomatın 1963 Tarihli Viyana Sözleşmesi’ne sığınarak kaçması, bunun da seyredilmesi yanlıştır, skandaldır. Suç mahalli Türkiye’dir. Suçlular mutlaka hâkim karşısına çıkarılmalıdır. Kim dost, kim düşman bilelim.”

'BİLGİ VE DELİL PAYLAŞMADIK'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cemal Kaşıkçı’nın cinayetiyle ilgili, “Biz, şu ana kadar herhangi bir ülkeyle bizdeki delilleri ve bilgi paylaşmadık” dedi. Çavuşoğlu, ancak istihbaratlar arasında görüş alışverişi olabileceğini belirtti. Çavuşoğlu, “Türkiye bu olayın aydınlığa kavuşması için yapması gereken her şeyi yapmıştır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GİTTİ'

İYİ Parti lideri Meral Akşener, öldürülen Cemal Kaşıkçı’yla ilgili “Bir insanın hayatına kast ediyor. Sonra da, konsolosu, elini kolunu sallayarak, çıkıp gidiyor. Bütün bunlar olurken, muktedirden ses çıkmıyor. Görünen o ki, Kaşıkçı cinayeti için, Türkiye özel olarak seçilmiş. Amerika’da, Berlin’de cesaret edemediler ama belli ki Türkiye’yi arka bahçeleri gördüler. Bu durum, ülkemiz için zuldür” dedi.