Ekonomi Nef 4.5 milyar TL yatırım yapacak

Nef 4.5 milyar TL yatırım yapacak

11.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Nef İcra Kurulu Başkanı Timur, “2017 ve 2018 yıllarında toplamda 4.5 milyar liralık yatırım yapacağız. Gayrimenkul sertifikası geliştirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu

Nef 4.5 milyar TL yatırım yapacak

Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, 2017 ve 2018 yıllarında toplamda 4.5 milyar liralık yatırım yapacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Timur, 2017 yılında yapacakları yatırımların detaylarını paylaşmak amacıyla düzenlenen basın toplantısında, İstanbul’da yeni projeler geliştirmeye devam edeceklerini, 2017 ve 2018 yıllarında toplamda 4.5 milyar liralık yatırım yapacaklarını açıkladı.

Anadolu yakasındaki ilk projeleri Sancaktepe’nin gördüğü yoğun ilgi nedeniyle Kandilli ve Beykoz’daki projelerini 2017 yılına çektiklerini kaydeden Timur, “Boğaz manzaralı rezidans ve şehir villalarının yer alacağı yeni Nef projelerinin, Anadolu yakasının merkezinde oturuma yönelik en kapsamlı projeler olması için çalışıyoruz” dedi.

Timur, 2017 yılında ayrıca Güneşli Basın Ekspres’te metro hattının üzerinde yer alan bir proje geliştirecekleri bilgisini de verdi.

Haberin Devamı

2016 yılında 1.3 milyar TL tutarında konut satışı ile sektör liderliğini sürdüren Nef’in, kurulduğu 2010 yılından bu yana aralıksız büyüme göstererek ulaşılması zor bir rekor kırdığını anlatan Timur, 2016 yılında Bahçelievler, Sancaktepe ve Ataköy Residence projelerinin satışına başlayan ve İş GYO ile beraber yürüttüğü İnistanbul projesinin satışlarına devam eden Nef’in lansman sonrası ilk 3 ayda yüzde 77 satış tamamlanma oranına sahip olduğunu söyledi.

1.3 milyar TL ciro

Timur, 2017’de enerjilerini yurt içine harcayacaklarını ve yurtdışı yatırımlarını bu sene için Türkiye’ye kaydırmaya karar verdiklerine işaret ederek, “Herkesin olduğu gibi bizim de önceliğimiz ülkemiz” ifadesini kullandı.

Stratejik ortaklık

Timur, 2017-2018 içinde yapılacak yatırımların finansman modellerine ilişkin bir soru üzerine, her projede finansman modeli olarak; özkaynak, banka finansmanı ve türev unsurları kullandıklarını anlattı.
Yakında duyuracakları çok önemli bir stratejik ortaklık bulunduğuna işaret eden Timur, bunun da ayrı bir finansman yönetimi olduğunu söyledi.

Gayrimenkul sertifikası

Timur, gayrimenkul sertifikası geliştirmeyi düşünüp düşünmediklerine ilişkin bir soru üzerine, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Gayrimenkul sertifikası geliştirmeyi mutlaka düşünüyoruz. Sonuçta halka arz olduğu için aracı firmayla yapmanız gerekiyor. Önümüzdeki dönemlerde, bu yıl ya da önümüzdeki yıl da olabilir. Gayrimenkul sertifikasını önemsiyoruz. Çünkü halk borsaya yatırım yapmıyor. Bizim halkımız borsa sevmiyor. Borsa oyun gibi düşünüyoruz. Bir tane sertifika, hisse alıyorsun. Sonunda başka hisseleri de toplayıp en kötü senaryoda evinin anahtarına sahip oluyorsun. ‘İstersen bu ev oluyor’ diyebildiğin için, bizde de gayrimenkule düşkünlük çok fazla olduğu için insanları ona alıştıracak. O yüzden önemli.”