Geri Dön

Acuka tarifi

Lezzetli yemeklerinizi pratik bir meze olan acuka ile tamamlayın. Hem meze olarak hem kahvaltılık olarak servis edebileceğiniz değişik bir lezzet, nefis acuka tarifi!

Acuka tarifi
  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 kaşık domates salçası
3 kaşık biber salçası
6 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 bardak dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım bardak zeytinyağı

Acuka Nasıl Yapılır?

Soyduğunuz sarımsakları ezin.

Büyük bir kasede salçaları ve sarımsağı karıştırın ve baharatları da ekleyin.

İri şekilde dövdüğünüz cevizi de ekleyin ve zeytinyağını üzerine dökün.

Kıvamı sulu ise bayat ekmek içi ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber