5 çayları ve altın günlerinin vazgeçilmezi olan kısır, hem çok lezzetli hem de çok hafif bir lezzettir. İşte kısır tarifimiz..

Kısır tarifi için gerekli malzemeler

1-2 su bardağı köftelik bulgur
Sıcak su (bulguru ıslatmak için)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
4 taze soğan
4 küçük kahvaltılık domates
1 küçük salatalık
2 orta sivri biber
1 diş sarımsak
1 küçük soğan
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Marul
Nar ekşisi veya limon
Karabiber 
Kimyon
Pul biber
Tuz

Kısır nasıl yapılır?

Bulguru sıcak suyla üstünü geçmicek şekilde ıslatın. Suyu çekince duruma göre biraz daha koyabilirsiniz. Küçük bir tavada kuru soğan, sarımsak, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile salçayı ilave edip kavurun. Bu karışımı bulgurun üstüne dökün ve bütün baharatları ekleyin. Nar ekşisi ile 1 çay bardağı zeytinyağını da ekleyip iyice karıştırın. İnce ince doğranan yeşillikleri ilave edip karıştırdıktan sonra domatesleri ekleyin. Tekrardan iyice harmanlayın. 

Afiyet olsun!