Geri Dön

Enfes yemek tarifleri (Diyet yemekleri)

Enfes yemek tarifleri serimizin bugünkü ayağında diyet yemekleri veriyoruz. Yaza hazırlık için yapılan diyetlerde farklı yemekler yemek istiyorsanız Enfes yemek tarifleri ile vereceğimiz bu diyet yemeklerine mutlaka bakmalısınız. İşte Enfes yemek tarifleri ve diyet yemekleri…

Enfes yemek tarifleri (Diyet yemekleri)

Enfes yemek tarifleri serisi bugün yaza hazırlık için diyet yapanlara özel yemekler sunuyor. Diyet yemeği deyince kibrit kutusu büyüklüğünde peynir ve salata dışında aklına bir şey gelmeyenlere özel değişik lezzetli ve pratik diyet yemekleri tarifi veriyoruz.

İşte Enfes yemek tarifleri ve diyet yemekleri

Rokalı diyet makarna tarifi

Diyet irmik helvası tarifi

Diyet Mücver tarifi
Mücver hepimizin severek yediği yemeklerden biri. Ancak kızartılmasından dolayı oldukça kalorilidir. Bu nedenle onu en kaloriye indirmek için fırında yapıyoruz.


Malzemeler
* 1 adet soğan (rendelenmiş)
*2 adet yumurta
*5 adet kabak
*1 çay kaşığı tuz
*2 çay kaşığı karabiber
*2 tatlı kaşığı nane
*1 fincan sıvı yağ
*yarım demet dereotu
*150 gr beyaz peynir
*2,5 su bardağı un
*Kabartma tozu

Yapılışı
Kabaklarınızı alacalı soyduktan sonra rendeleyin. Derin bir kabın içinde tüm malzemeyi karıştırın. En son kabakları da üzerine ekleyin. Bunun nedeni sulanmasını önlemektir.

Fırın tepsinizin üzerine yağlı kağıt serine ve oluşan harcı tepsiye yayın. 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin.

Piştiğinizi bir çatal batırarak anlayabilirsiniz. Eğer batırdığınız çatal temiz çıkıyorsa pişmiştir.

Afiyet olsun…

Tok Tutan Öneriler

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber