Yöresel lezzetler deyin akan sular neredeyse duruyor. Biz de bu lezzetleri sadece dışarıda lokantalarda yemeyin, dilediğiniz zaman evinizde de yapabilin diye nefis yemek tarifleri serisinde yöresel lezzetlere yer verdik.

İzmir’den Erzurum’a Trabzon’dan Konya’ya tüm lezzetleri tarifleri, malzemeleri, kolay anlatımlı yapılışları ile verdiğimiz yöresel lezzetlerin iştahınızı açacağından eminiz.
Daha fazla lafı uzatmadan nefis yemek tariflerimize geçelim.

Elazığ’ın meşhur ayranlı tarhanası
Elazığlılar bilir. Kırımızı domates tarhanası onlar için İstanbul tarhanasıdır. Asıl şifa deposu olan antibiyotik etkisi yaratan ayran tarhanasıdır. O zaman bu kadar lezzetli ve bu kadar sağlıklı olan ayran tarhanası tarifine geçelim.

 

Ayran tarhanası için malzemeler
*9-10 tane ayran tarhanası
*1 kâse yoğurt
* 1 yemek kaşığı tereyağı
*Nane
* Pul biber
*Su
*Tuz


Ayran tarhanasının yapılışı
Tarhanalarınızı akşamdan su dolu bir kâsenin içine koyun ve ıslatın. Ertesi gün tarhanalarınızı düdüklü tencereye koyup üzerine 3 bardak kadar su koyun.  15 dakika pişirin. Tarhanalarınız yumuşamışsa üzerine yoğurdu dökün ve karıştırarak kaynatın. Başka bir tavada tereyağı, nane, tuz, pul biberleri çevirin. Daha sonra çorbanın içine ilave edin.
Afiyet olsun.

Van yemekleri

Malatya yemekleri

Rize yemekleri

İzmir yemekleri

Erzincan yemekleri

Konya yemekleri